GÜNDEM

Hadi Özışık, Ali Babacan’a Kürtçe türkü ile cevap verdi

Ali Babacan'ın Kürtçe açıklamalarına tepki gösteren gazeteci Hadi Özışık, Youtube yayını sırasında Kürtçe Ahmedo türküsünü okudu.

Hadi Özışık, Ali Babacan’a Kürtçe türkü ile cevap verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kürtçe olduğu gerekçesiyle kaldırıldığı iddia edilen  "Beru: Klakson Borizan Birt" isimli oyuna ilişkin açıklama yaptı.

Babacan, İstanbul Valiliği'nin "Oyun dili nedeniyle kaldırılmamıştır. Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez" açıklamasına rağmen; Kürtçe olduğu için yasaklandığı iddialarından hareketle şunları söyledi:

“Bu tiyatro oyunu, Nobel Ödüllü bir sanatçının eseri. Detaylarına tabii ki bakmak lazım ama ilkeler üzerinden gitmek istiyorum. Kürt vatandaşlarımızın dilinin bu kadar mesele olması kabul edilebilir bir durum değil. Kürtçe, Kürt vatandaşlarımızın anadilidir. Türkiye’nin en parlak döneminde bu tip meseleler aşılmıştır. Kimse Türkiye’yi 1990’lı yıllara geri döndürmeye çalışmasın. Kendi vatandaşlarının kullandığı dilden korkan bir yönetim anlayışı kabul edilemez. Özgüvenli, çoğulcu ve katılımcı demokrasiye inanan hiçbir yönetim bu meselelerle uğraşmaz."

HADİ ÖZIŞIK KÜRTÇE TÜRKÜYLE CECAP VERDİ

Gazeteci Hadi Özışık, Babacan'ın bu sözlerine "2020 yılında kürtlerin haksızlığa uğradığını söylüyor Ali Babacan. Anaların ceza evindeki çocuklarını ziyaret ederken kürtçe konuşamadıklarını unutmuşa benziyor. Ali Babacan'a Kürtçe türkü ile cevap veriyorum!" diyerek son Youtube yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuğu gazeteci Süleyman Özışık ile Babacan'ın sözlerini masaya yatıran Özışık, Kürtçe Ahmedo türküsünü yayın sırasında okudu.

İŞTE O ANLAR

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Hadi Özışık (@hadiozisik)'in paylaştığı bir gönderi ()

PROGRAMIN TAMAMI

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum