GÜNCEL

Hacı Yakışıklı: 26 bin kişiyle EYT anketi yaptım, işte sonuç!

Tv100 Gazetesi Yazarı Hacı Yakışıklı, "26 bin kişiyle EYT anketi yaptım, işte sonuç!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Hacı Yakışıklı'nın yazısı:

“Hacı Bey, gazetecilikten sonra şimdi anketçiliğe mi başladın?” diye merak edenler endişe etmesin; gazetecilik alanının dışına çıkmayı düşünmüyorum. Mevzu şöyle… Dün sosyal medya hesabımda kısa süreli “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) anketi yaptım. Bu kısa süre içerisinde 26 bin 135 kişi oy kullandı. (Resmi Twitter hesabıma girerek anket sonucunu, oy kullanan ve yorum yapan sayısını güncel görebilirsiniz)

“EYT hususunda ne düşünüyorsunuz?” sorusunda üç şık şöyleydi:

1) 48-50 yaş sınırı olmalı

2) Yaş sınırı olmamalı


3) Durum olduğu gibi kalmalı

Katılımcıların yüzde 56'sı yaş sınırı olmamalı derken yüzde 31’i 48-50 yaş sınırı olmalı, yüzde 13’ü durum olduğu gibi kalmalı cevabını vermiş. 1,330 kişinin yaptığı yorumların (bir kısmı araya karışan kışkırtıcılar olmakla beraber) çoğunu da okudum.

“ANKETTEN ÇIKARDIĞIM SONUÇLAR”

- EYT "şartlı" çıkarsa muhalefet için propaganda alanı açılacak

- Şunun farkına varılması isteniyor: Her sigortalı EYT'li değil; 8 Eylül 1999'dan sonra sigortası başlayanlar için o tarihte çıkan yeni yasa aynen korunacak. Yani 1999 sonrası sigorta girişi olanlar için "erken emeklilik" diye durum olmayacak. Zaten EYT “erken emeklilik” olarak görülmüyor. 1999’da değişen yasanın “geriye işletilmesi” eleştiriliyor. En büyük haklılık payı budur.

- “Devletimiz bu yükü kaldırabilir mi?” diye endişelenen çok sayıda takipçimiz var

- Güvendikleri yegâne ortak isim; Başkan Recep Tayyip Erdoğan!

Sonuç: 8 Eylül 1999’dan önce sigortası başlayanlar “hak olarak” düşündükleri şartların herkesi kapsayacak şekilde yerine geleceğini ümit ediyorlar.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar