TELEVİZYON

Habertürk'ten MHP'li Semih Yalçın'a yanıt

MHP'li Semih Yalçın'ın Habertürk'e yönelik tepkisine kanaldan yanıt geldi. Yapılan açıklamada, "Habertürk TV, ülkemiz siyasi hayatının önemli köklü ve ciddi siyasi geleneklerinden birisinin temsilcisi olan MHP'ye karşı da her zaman bu ciddiyete ve öneme uygun bir yayın politikası izlemiştir, izlemektedir." denildi.

Habertürk'ten MHP'li Semih Yalçın'a yanıt

Fatih Altaylı'nın Akşener'i protesto eden MHP'lilere yönelik söylediği 'it ürür kervan yürür, itlerle uğraşmıyoruz' sözleri infial yarattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklamada Habertürk TV’nin HDP-İP-CHP yanlısı tutumunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

SEMİH YALÇIN NE DEDİ?

"Programcıları üzerinden algı yaratma peşinde olan Habertürk TV’nin HDP-İP-CHP yanlısı tutumunu şiddetle kınıyoruz. İdeolojik ön yargılarını her fırsatta MHP muarızlığıyla besleyen süren Fatih Altaylı’nın; ipi pazara çıktığı için itibar edilmeyen ve artık kamuoyunda unutulmaya başlayan İP Müdiresini yeniden parlatma çabası, Habertürk TV’nin inandırıcılığına ve basın etiğine gölge düşürmüştür."

MHP'li Yalçın'ın açıklamalarının ardından Habertürk TV yazılı bir açıklama yaptı.

"MHP'ye karşı da her zaman bu ciddiyete ve öneme uygun bir yayın politikası izlemiştir, izlemektedir"

"MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Semih Yalçın’ın 29 Nisan 2020 tarihli sosyal medya paylaşımları üzüntüyle karşılanmıştır. Sayın Yalçın'ın olgulara dayanmayan ve hakkaniyetli olmayan iddialarının aksine Habertürk Televizyonu, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez bir parçası olan siyasi partilerle ilgili olarak taraftarlık ya da karşıtlık temelinde değil, objektif, çoğulcu ve bağımsız bir medya çizgisi izlemektedir.

Siyasi partilerin iç işlerinde ya da birbirleriyle ilişkilerinde siyasi mühendislik anlamına gelecek yayınlara hiçbir zaman tevessül etmeyen Habertürk TV, ülkemiz siyasi hayatının önemli köklü ve ciddi siyasi geleneklerinden birisinin temsilcisi olan MHP'ye karşı da her zaman bu ciddiyete ve öneme uygun bir yayın politikası izlemiştir, izlemektedir.

Özellikle Türkiye Cumhuriyetimizin varlığı ve bekası, milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü iç ve dış saldırı ve tehdide yönelik kararlı duruşuyla milletimiz nezdinde partilerüstü saygınlığa sahip bulunan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin şahsiyeti ile ilgili olarak, bu özelliklerinin bilincinde ve bu özelliklere uygun biçimde, bilhassa izlediğimiz saygılı ve özenli yayın çizgimiz yayınlarımızı adil bir şekilde izleyen tüm seyircilerimizin farkında olduğu bir hakikattir.

Habertürk TV, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, izleyicilerinden ve kamuoyundan gelebilecek yapıcı ve ciddi eleştiri ve önerileri ve evrensel yayıncılık ilkelerini göz önüne alan; terörü, şiddeti, ayrımcılığı, kin ve nefret dilini dışlayan, “yayınlanmaya değer her haber ve aktarılmaya değer her görüş”ü yayınlamaya dayalı ve demokratik çoğulculuğu yansıtan yayın çizgisini sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum