GÜNDEM

Habertürk'teki deprem yayının kesilmesi sosyal medyada gündem oldu

Dün akşam Habertürk TV'de yayınlanan Açık ve Net yayınında deprem konusu masaya yatırılırken, yayın 01.00 sıralarında kesildi ve kanal Viyana'daki terör saldırısını ekrana getirdi. Bu durum sosyal medyada tepki çekerken program konuğu olan Naci Görür ve moderatör Kübra Par'dan açıklama geldi.

Habertürk'teki deprem yayının kesilmesi sosyal medyada gündem oldu

Habertürk TV'de yayınlanan Açık ve Net programının dün akşamki konusu depremdi. İzmir depreminden yola çıkarak Türkiye'deki deprem gerçeğini masaya yatıran program 23.00'te başladı. 

VİYANA'DA SALDIRI

O sıralarda Avusturya’nın başkenti Viyana'da IŞİD'li teröristler, bir sinagogun önünde Zastava M70 otomatik tüfeklerle saldırı düzenledi. Saldırıda biri saldırgan olmak üzere en az beş kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. 

Saldırı anlarına ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülerde metro istasyonunda terörsitlerle karşılaşan iki kişinin sesi duyuluyordu. Türkçe konuştukları duyulan iki kişinin  Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen olduğu öğrenildi. Gültekin, yaralanırken; saldırı olan bölgede çok fazla Türk ve Müslümanın yaşadığı biliniyordu.

Habertürk TV'de bu sırada deprem yayınından terör saldırı yayınına geçti. Bu sırada yayına bağlanan Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Türklere seslenerek "Lütfen tehlike geçene kadar evlerinizden dışarı çıkmayın, bulunduğunuz mekânları terk etmeyin" uyarısında bulundu.

Habertürk TV 01.00 sıralarında yayını tamamen terör saldırısına ayırdı. Bu durum sosyal medyada tepki çekti. 

NACİ GÖRÜR ve KÜBRA PAR'DAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından deprem yayının kesilmesini yanlış bulsa da ne kanalın ne de Kübra Par'ın kendisine saygısızlıkta bulunmadığını, zor zamanlardan geçildiğini ve anlayışı ve sevgiyi çok daha fazla göstermek gerektiğini söyledi:

Kübra Par da Görör'e anlayışı için teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Bilmeyenler için durumu anlatayım, 23:00’te başlayan programımızı gece 01:00’de Türk vatandaşlarımızın da yolunlukla yaşadığı Viyana’daki terör saldırısı nedeniyle kesmek zorunda kaldık. Zira Büyükelçimizin mesajları da tablonun vahim olabileceğine işaret ediyordu..."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar