TİRAJ

Habertürk'te tiraj paniği mi yaşanıyor?

Sona eren 'Laptop Kampanyası' tiraja nasıl yansıdı? Düşen tirajın faturasını kimler ödeyecek?

Habertürk'te tiraj paniği mi yaşanıyor?

Medyaradar sitesinde yer alan habere göre, Fatih Altaylı önderliğinde 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına atılan Gazete Habertürk'te pazartesi günü gelen tiraj sonuçları sonrasında panik yaşanıyor.

Medyaradar'ın haberi şöyle: Gazete Habertürk yöneticileri daha gazetenin ikinci ayında 300 bin tirajı yakaladıklarını ve bunun sonucunda da Sabah ile Hürriyet'i zorluyor olmalarının başarı sayılması gerektiğini iddia ediyorlardı. Bu rakamın içerisinde gazetenin çıkışından itibaren çocuklara verdiği laptop kampanyası önemli bir yer tutuyordu.

59 kupona kız çocuklarına Missie, erkek çocuklarına G.O.R.A dizüstü eğitim seti kampanyasının sona ermesinin hemen ardından pazartesi günü gelen tirajlar yönetim katını endişeye sevketti. Çünkü pazartesi günü Gazete Habertürk'ün net satışı 194 bin oldu. Üstelik bu rakamın içerisinde devam etmekte olan 59 kupona "eğitici yer küre" kampanyası da yeralıyor.

Düşen tirajlar nedeniyle yönetim katında çözüm arayışları başladı. Ya yeni bir promosyon ile okur kazanılmaya çalışılacak ya da düşen tirajların faturası çalışanlara çıkartılacak.Yani maalesef Gazete Habertürk'ü ve çalışanları zor günler bekliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum