TV HABER

Habertürk'te Ergenekon tartışması tansiyonu yükseltti

Nedim Şener ve Nihal Bengisu Karaca'nın Ergenekon davası üzerinden yaptıkları tartışma dikkat çekti. Nedim Şener'in o dönem yazan liberal gazetecileri suçlamasına Karaca'dan itiraz geldi.

Habertürk'te Ergenekon tartışması tansiyonu yükseltti

Habertürk ekranlarında yayınlanan Nedir Ne Değildir tartışma programının önceki günkü konusu Ergenekon davaları oldu. Ergenekon sanıklarının beraatinin ardından gündeme gelen konuyu Hanefi Avcı, Ersan Şen, Nihal Bengisu Karaca ve Nedim Şener masaya yatırdı.

Programın en dikkat çeken bölümleri ise Nedim Şener ve Nihal Bengisu Karaca arasındaki tartışma oldu.

Nedim Şener o dönem çıkan haberler ve yazılar üzerinden bazı liberal yazarları suçladı. Nihal Bengisu Karaca, Nedim Şener'in bütün liberal ve demokrat gazetecileri FETÖ kumpası içindeymiş gösterdiğine vurgu yaparak buna itiraz etti.



Ali Bayramoğlu'nun haberini gösteren Nedim Şener'e, Hanefi Avcı'ya yapılanlar konusunda yüksek sesle karşı çıkanlar arasında Ali Bayramoğlu'nun olduğunu da hatırlatan Karaca "kumpasın içinde denilecek belki de son isimlerdendir" ifadesini kullandı. 

Nedim Şener ve Nihal Bengisu Karaca'nın Ergenekon davası üzerinden yaptıkları tartışma tansiyonu yükseltti.



Ergenekon davasından mağdur olan binlerce insandan özür dilenmediğini, tazminat verilmediğini söyleyen Nedim Şener "bu kalbi kırık insanlara bir gün olsun şefkatle yaklaşılmadı. Niye biliyor musunuz? Bunlar zaten Kemalist harcayın gitsin! Bütün mesele bu" dedi. 

Nihal Bengisu Karaca ise "Ne kadar İslamcı, müslüman dindar varsa ya tarikatçı, ya şeyhci, bunlar da iki gün sonra FETÖ gibi başımıza bela olur diye bir mantık olduğu için bazılarında; bu özür dilemeye yanaşma belki de bu yüzden olmuyordur" ifadelerini kullandı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar