GÜNCEL

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Celal Şengör'e tepki gösterdi!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün katıldığı Zoom etkinliğinde öğrencisine uyguladığı tacize tepki gösterdi.

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Celal Şengör'e tepki gösterdi!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün katıldığı Zoom etkinliğinde öğrencisine uyguladığı taciza tepki gösterdi. Yılman, 'Toplumsal cinsiyet bağlamında da açıkça cinsiyetçi davrandığının artık farkına varır ve bu tip açıklamalarla saygın bilim adamı kimliğini daha fazla zedelemez..' dedi.

İşte o yazı...

Profesör Doktor Celal Şengör'ün bir Zoom toplantısında söyledikleri sosyal medyada trending topic oldu...

Şöyle diyor Şengör: ”O kadar kızdırdı ki, Saniye’nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim, baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı.”

Bu açıklamaya İTÜ Kadın Dayanışması, Koç Üniversitesi Dayanışması, KADEM gibi farklı görüşlerdeki birçok platform, kuruluş tepki gösterdi haklı olarak.

Şengör çok iyi bir bilim adamı olabilir ama mesleğinin dışındaki konularda yaptığı açıklamalar her zaman toplumsal duyarlıkları sarsma, rencide etme potansiyeline sahip maalesef...

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar