GÜNDEM

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par koltuk krizinin perde arkasını yazdı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra PAR, geçen hafta AB heyetinin Türkiye ziyaretinde, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in kanepeye oturmak zorunda kalması sonucu yaşanan koltuk krizinin aslına dair açıklamalarda bulundu.

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par koltuk krizinin perde arkasını yazdı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra PAR, geçen hafta AB heyetinin Türkiye ziyaretinde, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in kanepeye oturmak zorunda kalması sonucu yaşanan koltuk krizine dair yaptığı araştırma neticesinde işin aslını öğrendiğini belirtti. AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in protokol ekibinin talepleri doğrultusunda oturma düzenin oluşturulduğunu ifade eden PAR, Michel’in kendi ekibinin ayıbı için özür dileyecek yerde suçu Türkiye’ye atarak kolaycılığa kaçtığını söyledi.

Kübra PAR, iki AB Başkanı arasındaki benzer sorunların başka alanlarda yaşandığını da belirtirken, derinde Alman-Fransız çekişmesinin yattığını ifade etti. AB’nin, demokrasi standartları ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını sebebiyle Türkiye’yi eleştirmekte haklı olduğunu söyleyen PAR, koltuk krizinde ise Türkiye’nin bir suçu olmadığını belirtti.

İşte o yazı... 

Geçen hafta AB heyetinin Türkiye ziyaretine konuşulan konular ya da ortak basın toplantısı yapılamaması değil, koltuk krizi damgasını vurdu.

Görüşmenin gerçekleştirileceği salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam yanına bir koltuk konulurken, yanlarda kanepeler duruyordu.

Liderler oturma düzenine geçtiği sırada AB Konseyi Başkanı Charles Michel protokol koltuğuna otururken, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in kanepeye oturmak zorunda kaldığını fark etmesi üzerine yaşadığı şaşkınlık ve homurdanma gözlerden kaçmadı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Türkiye kötü ev sahipliğiyle, Charles Michel ise koltuk kaparak kabalık etmekle suçlandı.

Peki, olay nasıl gelişti? Ankara’daki protokol ekibi neden iki değil de tek koltuklu ve kanepeli bir düzen ayarladı? İhmal var mıydı? Sorup soruşturunca işin aslını öğrendim...

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar