GÜNDEM

Haber yapmak herkesin hakkıdır ama bir şartla...

Sosyal medyanın, iletişimin bu kadar hızlı olduğu çağda hiçbir şeyin gizli kalmadığını belirten Cem Küçük, bazılarının sanki Türk devletinin şehit sayısını gizliyormuş gibi haberler yaptığını ve böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Haber yapmak herkesin hakkıdır ama bir şartla...

Türkiye yazarı Cem Küçük 'Millî güvenlik ve vatan için can verenler' başlıklı yazısında şehit veriyoruz diye mücadeleden vazgeçilmeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu her fırsatta dile getirdiğini, Türkiye’nin haklı davasında şehit olan asker, polis ve diğer görevlilerimizin intikamının alındığını söyledi.

Bu tür durumlarda yazı yazıp haber yaparken milli güvenliği ön planda tutmak gerektiğine vurgu yapan Küçük, bazı medya gruplarının  “şu asker gizli defnedildi, bu kişi habersiz gömüldü” gibi haber ve yorumlarının tamamen kötü niyet göstergesi olduğunu ifade etti.

Küçük, "Haber yapmak herkesin hakkıdır. Muhalefet etmek de en doğal haktır. Ama bir şartla: Millî güvenliği ihlal etmemek kaydıyla. Batı demokrasilerinde de bu kural geçerlidir." dedi.

Millî güvenlik ve vatan için can verenler
Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir mücadele veriyor. Suriye’de, Libya’da varız. Hem kendi sınırlarımızı koruyoruz hem de var olduğumuzu dosta düşmana gösteriyoruz. Batı’ya olduğu gibi Rusya’ya da temkinli yaklaşmak gerekiyor. Neticede dış politika çıkar üzerine kurulu.
Türk dış politikasının en önemli ayaklarından biri Libya. Türk devleti ihmal edilen her yerde varlığını hissettiriyor. Elbette burada görev yapan vatansever subaylarımız, devlet görevlilerimiz var.
Bu insanlar Türkiye için mücadele ediyorlar. Bizler oturduğumuz yerde yazı yazıp yorum yapıyoruz. Risk alan onlar. Elbette bu işlerin sonunda ölüm de var. Bir savaş ya da mücadele varsa, orada ölüm de vardır. Hiçbir devlet şehit vermek istemez. Bazen şehit ne yazık ki veriliyor. Suriye’de, Libya’da vatan için can veren şehitlerimizin hepsine Allah rahmet eylesin. PKK gibi alçak terör örgütleri de askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyor.
Şehit veriyoruz diye mücadeleden vazgeçecek değiliz. Başkan’ımız Erdoğan da bunu her fırsatta ifade ediyor. Bu topraklar şehitlerimizin akan kanlarıyla ayakta duruyor. Türkiye’nin haklı davasında şehit olan asker, polis ve diğer görevlilerimizin intikamı alınıyor. Kimsenin yanına kâr kalmıyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar