GÜNDEM

Gürsel Tekin Tunca Bengin'e konuştu: CHP’nin seferberlik ilan etmesi lazım

Milliyet yazarı Tunca Bengin "CHP oylarını neden artıramıyor?" sorusunu CHP'li Gürsel Tekin'e sordu.

Gürsel Tekin Tunca Bengin'e konuştu: CHP’nin seferberlik ilan etmesi lazım

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin "CHP oylarını neden artıramıyor?" sorusunu CHP'li Gürsel Tekin'e sordu. Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 13 maddenin yalnızca kurultay salonlarında kalmaması gerektiğini söyleyerek "Sokağa, ahaliye inmesi lazım ve CHP’nin seferberlik ilan etmesi lazım" ifadelerini kullandı. İşte Gürsel Tekin'in açıklamaları:

“Önce şunu söyleyeyim; CHP oyunu artırıyor, artırmaz değil. Bir kere öncelikle uzun süredir bizim yani en azından benim de Sayın Genel Başkan’ın da özlemi projelerimizi 2015 yılında CHP yapmıştı ama siz onu satamıyorsanız, pazarlayamıyorsanız kusuru kendinizde arayacaksınız, vatandaşta aramayacaksınız. Vatandaşa gideceksiniz, tek tek anlatacaksınız."

- "Bakınız, Sayın Genel Başkanımız daha 45-50 gün önce 13 madde açıkladı. Bunların sadece kurultay salonunda kalmaması lazım. Sokağa, ahaliye inmesi lazım ve CHP’nin seferberlik ilan etmesi lazım.”

- "Bilmeyenler bilsin, öğrensin. Şu anda Türkiye’nin nüfusu mültecilerle 90 milyon. Sonuç itibarıyla, mahallesi oluşmuş, burada oturuyor, bizim gibi, hatta bir kısmı vatandaş olmuş. Ne yapacağız şimdi 4 milyon Suriyeliyi, Afganlıyı, Iraklı, Libyalı, Türkmenistanlı. Nijeryalıyı ne edeceğiz biz? Sonuçta bu topraklarda bizimle yaşayacaklar. Yani 90 milyon vatandaşımız siyasette umut bekliyor, umudu aşılayacağız.”

- (Peki ya CHP hakkındaki Atatürkçüleri elimine ettiği ya da sağa kaydığı yolundaki iddialar?) "Bunların hiçbirine katılmıyorum. Kim sağcı, kim solcu? Sağın kriteri nedir, solun kriteri nedir? Şu anda İstanbul’un en yoksul mahallesinin beklentisi sağcı solculuk mudur? Ekmek, kim ekmek veriyorsa. Aş, iş, hukuk..."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar