GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün yazarı Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu'nu yazısıyla hem hafızlarımızı tazelediği hem de o dönem yaşananları tüm cepheler açısından değerlendirdiği için günün yazarı seçiyoruz. 

Günün yazarı Haşmet Babaoğlu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran sonrasına yaptığı gönderme hala gündemde.

O dönemde yaşananların aslında bugüne bir ışık tuttuğunu söyleyen Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, "biz unutkan bir toplumuz" diyerek bir takım hatırlatmalarda bulundu bugün.

Sorduğu sorularla zihinleri tazeleyen Haşmet Babaoğlu, CHP ve HDP'nin taa o zamanlardan yan yana gelmesi için estirilen fırtınaya işaret ediyor.

Bunu yaparken iktidar partisinin hataları olduğunu da söylemeyi ihmal etmeden. Şöyle diyor: "Biliyorum, iktidar partisinin en başta gözlerinde beliren "yakını görme" bozukluğu olmak üzere eleştirilecek çok yanı var ama olup bitenleri değerlendirmek için önce bu gayrı milli gelişmeleri iyi bilmek gerekiyor."

Haşmet Babaoğlu'nu yazısıyla hem hafızlarımızı tazelediği hem de o dönem yaşananları tüm cepheler açısından değerlendirdiği için günün yazarı seçiyoruz. 

Haşmet Babaoğlu o süreci şöyle anlatıyor:

Malum, AK Parti'nin şimdi yavaş yavaş kopup gitmeye başlayan AKP'li kesimi 7 Haziran seçimi sonrasının yeniden konuşulmasını istiyor.
Eh, konuşalım o zaman!

Ama unutkan bir toplumuz...
HDP'nin dışardan destek verdiği bir AK Parti-CHP koalisyonu kurulabilsin diye estirilen medya fırtınasını şimdi unuttuk tabii.
Cumhurbaşkanlığı açık biçimde yeni bir seçimden yana tavır koymuşken Davutoğlu'nun "koalisyon için uzlaşma gerekiyorsa, uzlaşmaya hazırız" çıkışını ve meşhur "istikşafi" görüşmelerini kaç kişi hatırlıyor şimdi?
Dikkatinizi çekerim, kimse toplumsal uzlaşma falan istemiyordu, istenen Erdoğan'ın gücünü kıracak siyasi uzlaşmaydı.
Bu bakımdan, Davutoğlu'nun seçimi "Başkanlık sistemine halk yetki vermedi" sözleriyle yorumlaması da ilginçtir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar