GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün yazarı Fuat Uğur

Fuat Uğur'u günün yazarı seçerken ahlaki liyakat ve sosyal likayatle ilgil yazdıklarını sizlerle paylaşıyoruz:

Günün yazarı Fuat Uğur

Yakınlarda ORC'nin yerel seçim anketi yayınlandı. 

Türkiye gazetesinden Fuat Uğur bugün bu anketi köşesine taşıyarak yerel seçimlerde partilerin aday kriterlerini masaya yatırdı. 

Fuat Uğur aday olacakların şartlarını yazarken bir de "Ahlaki liyakat"ten bahsetti. 

İşte bu kriter tüm partiler için bir mihenk taşı olmalı. 

Fuat Uğur'u günün yazarı seçerken ahlaki liyakat ve sosyal likayatle ilgil yazdıklarını sizlerle paylaşıyoruz: 

Haram-Helal bilmeyen, hırsızlık arsızlık peşinde koşan, yetim malına göz diken, eline, diline, beline hâkim olamayanlar, çevresinde ve mahallesinde yapılacak olan istihbaratı “uygunsuz" çıkan tipler elenmelidir.

SOSYAL LİYAKAT da son derece önemli. Bir siyasetçi buzdolabı gibi soğuk, asosyal tip olamaz. İnsan arasına çıkmaya cesareti olmayan, kendi evinin sokağında yürüse selam verdiği kişi sayısı 3’ü geçmeyen, kendi komşuları tarafından dahi tanınmayan-bilinmeyen tipler elenmelidir. Siyasetçi girişken-konuşkan, öz güven sahibi olmalıdır.
Evet, bu şekilde teşkilatlarda kariyer kulvarı ve eğitim-sınav sistemi uygulandığında AK Partiye 18 yaşında katılan bir genç, en fazla 10 yıl içinde çok iyi bir belediye başkan adayı, çok iyi bir vali, akabinde yeteneğine ve diplomasına göre bakan vb. olacaktır. Hepsi şahsiyeti, yeteneği ile o mevki ve makamlara layık olma potansiyeli taşıyacağı için milletine "firavunluk" yapmayacak, birtakım eski başbakanlar ve cumhurbaşkanları gibi liderine ihanet etmeyecektir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar