GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün yazarı Betül Şatır

Hergün bir şekide gündemimize giren bu "fenomenler" olgusu üzerine yazdığı yazıyla Betül Şatır'ı günün yazarı seçiyoruz.

Günün yazarı Betül Şatır

Sosyal medyada özellikle de Youtube ve Instagram'da fenomen olmak bugünlerde birçok gencin rüyasını  süslüyor. 

Muhafazakar camianın güçlü kadın kalemlerinden Betül Şatır'ın "İnstagram'da fenomen olmanın şartları nelerdir?" yazısını görünce dikkatimi çekti. 

Yazı instagram fenomenlerini biraz da tiye alan ironik bir eleştiri yazısı aslında. Üstelik dindar ve muhafazakar insanları da bu eleştiriden muaf tutmuyor. 

Hergün bir şekide gündemimize giren bu "fenomenler" olgusu üzerine yazdığı yazıyla Betül Şatır'ı günün yazarı seçiyoruz. 

Ve "dünyabizim" sitesinde yayınlanan yazısını sizlerle paylaşıyoruz;

"Sıradan insan olma korkusu modern zamanların illetlerinden... Herkes hikâyenin başkahramanı; en çok satan kitabın yazarı, en çok seyredilen filmin artisti olmanın derdinde. Kimselere benzemeyen eşsiz biricik bir imaja sahip olmak isteyenlerin kılavuzu ise sosyal medya. Bilhassa Instagram’da aşinalığın zırhı ile gizlenmiş aydınlıkta saklanmış ilk başta tanıdık izlenimi veren figürler bize bambaşka olmanın sırlarını veriyorlar... Kısa bir süre içinde herkes onların önerilerine itaat etmeye başlıyor... Dindar ve muhafazakar insanlar da bundan beri değil. Farklı olmak adına herkesleşen bu yolla sıradanlaşan ve hala bir şeyleri muhafaza ettiği iddiasında olanların izlediği adımları sizler için sıraladık. 

İşte Instagram'da fenomen olmanın olmazsa olmaz şartları...

Narsist ve histrionik kişiliklere sahip olmak.

Beğenilme onaylanma kendisinden başka kimseye söz hakkı tanımama hususlarında takıntılı olmak.

75 derece yere (kaldırıma ya da sokağa) eğik ya da paralel durmak. Yere para düşürdüm bakışı denilen trende uygun pozlar vermek...

Seyyah gezgin ya da turist olarak değil sadece bir fotoğraf karesi içinde görünebilmek için seyahatler planlamak...

Yaşlıları paylaşım maksatlı kızdırmak gıcık etmek onların hayret etme ve bazı şeylerden cahil kalabilme haklarını ellerinden almak.

Rayban gözlük olmadan resim çektirmemek.

Yemek, kuvvet kazanmak, karın doyurmak için değil fotoğraflamak için sofralar kurmak.

Romantik ilişkileri kamusallaştırmak; gürültücü aşklar yaşayıp herkesin gözüne sokmak...

Dostlarımıza gerçek yakınlığımızı değil yalandan beğenilerinizi sunmak.

Kahvenin ve kedinin popülerliğinden istifade etmek."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar