GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün yazarı Beril Dedeoğlu

Beril Dedeoğlu'nu günün yazarı seçiyoruz.

Günün yazarı Beril Dedeoğlu

Fransa'da benzin fiyatlarının protestosuyla başlayan gösteriler çok büyük bir eyleme dönüştü. "Sarı Yelekliler" olarak nitelendirilen protestocu gruplar, günlerce süren eylemler sonunda Macron'a geri adım attırmayı başardı.

Olayların görünen yanından hariç bir de geri plandaki etkileri var. Bugün Beril Dedeoğlu özellikle "milliyetçilik akımı" üzerinden dikkat çeken tespitler yaptı yazısında.

Tüm dünyada yükselen milliyetçiliğin aynı zamanda bir tehlikeye de işaret ettiğini belirten Beril Dedeoğlu'nun şu sözlerine kulak kesilelim:

"Dünyanın pek çok yerinde yükselen milliyetçiliğin Trump tarafından kullanılması, AB’nin çatırdama ihtimali üzerinden planlar yapılması mümkün. Ancak şu bir gerçek ki, aşırı milliyetçilik denetlenemez. Bugün popülist siyasetçileri iktidara taşımaya yarayan bir araç, yarın o iktidarları da bertaraf edecek büyük kırılmalara yol açar. Milliyetçilik üzerinden kurulan kıtalar arası ittifaklar, yakın gelecekte herkesin herkesi düşman gördüğü savaş ortamlarını hazırlar. Tarih bunca örnek barındırırken benzer hataların tekrarlanmaması için, anlaşılan o ki başta Avrupa olmak üzere birçok yerde artık aklıselimlerin ittifakına gerek duyuluyor. "

Beril Dedeoğlu'nu günün yazarı seçiyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar