GÜNÜN MUHABİRİ

Günün muhabiri Metehan Demir

Metehan Demir'in yazısı bu noktalarıyla iyi bir muhabirlik örneği de teşkil ettiği için günün muhabiri seçiyoruz kendisini.

Günün muhabiri Metehan Demir

Dün tüm gözler yeni sistemin ilk kabinesine odaklandı. Akşam saatlerinde Cumurbaşkanı Erdoğan kabineyi açıkladı ve ardından yorumlar gelmeye başladı. 

Bugün muhtemelen pek çok kabine yorumu okuyacaksınız köşelerden. 

Fakat Metehan Demir'in yazısında oldukça dikkat çekici bir ayrıntı yer alıyor.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olmasının neye işaret ettiği gözünden kaçmamış Metehan Demir'in. 

TSK yapılanmasını çok iyi bilen Demir şu iki ayrıntıyı ortaya koyuyor yazısında: 

1- Hulusi Akar'ın Savunma Bakanı olması TSK'nın ileride "ordu - kolordu" yapılanması sistemini bile değiştirebilir. "Doğu ordusu", "batı ordusu" diye bahsediliyor. Değişiklikler olabilir, ileride göreceğiz.

2- Komuta kademisinde önemli bir değişiklik olabilir. Rütbelerin sökülmesi tartışmasında hedef olan İsmail Metin Temel'in bir pozisyona gelebileceği, Ankara'da bir göreve getirilebileceği belirtiliyor. Bu çok önemli bir değişikliktir. TSK'da çok önemli bir değişikliğin, yeni bir dönemin de işaretçisi olabilir.

Metehan Demir'in yazısı bu noktalarıyla iyi bir muhabirlik örneği de teşkil ettiği için günün muhabiri seçiyoruz kendisini. 


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar