GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün köşe yazarı Hatice Kübra

Hatice Kübra, Gazeteciler.com'da "Cumhuriyet Kadını" başlıklı ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen nefis yazısıyla günün köşe yazarı oldu..

Günün köşe yazarı Hatice Kübra

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu ilgi çekti. Dilek İmamoğlu hakkında sosyal medyada 'İşte gerçek Cumhuriyet kadını' yorumu yapıldı.

Sosyal medyaya ve gündeme damgasını vuran Dilek İmamoğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun kıyafeti üzerinden süren 'Cumhuriyet Kadını' tartışmaları üzerine Hatice Kübra konuya dair bir yazı kaleme aldı. 

Hatice Kübra Cumhuriyet'in 96. yılında kılık kıyafet üzerinden "kim daha Cumhuriyet kadını?" tartışması yapıyor olmamız ironik olduğu kadar hazin olduğunu belirtti.

Cumhuriyet algısı şekilcilikten öteye hala geçememiş diyen Hatice Kübra ifadelerine şöyle devam etti:

Belli bir şablon çıkararak "Cumhuriyet kadını" tanımlaması yaparak o şablona uymayan tüm başörtülü kadınlara "siz Cumhuriyet kadını değilsiniz" demek ne büyük densizliktir.

Bu her şeyden önce Cumhuriyet'i bir ayrıştırma aracı olarak kullanmak anlamına gelir. Yıllarca bunu Atatürk üzerinden yaptılar, yapıyorlar; şimdi sıra Cumhuriyet'e geldi galiba.

Oysa Cumhuriyet bizi ayrıştıran değil birleştirendir. Yani en azından öyle olmalıydı değil mi?

Özetle; Kimin daha "Cumhuriyet kadını" olduğuna karar vermek kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet kimsenin tapulu malı olmadığı gibi kimse de sırf kılığından kıyafetinden dolayı onun temsilcisi olamaz.

Bu vatan için, memleket için kim daha çok çalışıp üretiyorsa Cumhuriyet kadını da erkeği de odur. Nokta!

İşte bu ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen yazısı ile Hatice Kübra günün yazarı oluyor.

Hatice Kübra'nın yazısı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar