KAZANDI

Günün kazananı Nihal Bengisu Karaca

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, İstanbullunun ve Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen ve çözüme kavuşturulamayan Adalar'daki atlara yapılan eziyet konusuna kayıtsız kalmadı. Karaca, bu konudaki endişesini "Atları koruma yolunun sonu atları vurmak olmaz inşallah" ifadeleri ile dile getirdi. Karaca dikkat çeken bu ifadeleri ile günün kazanan olayı hak etti.

Günün kazananı Nihal Bengisu Karaca

Adalar'da bulunan ve faytonlarda telef olan atlar, İstanbullunun ve Türkiye'nin önemli sorunlarından biri. Gün geçtikçe tartışmalar daha büyüyor.

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca "Atları koruma yolunun sonu atları vurmak olmaz inşallah" başlıklı yazısı ile konuyu köşesine taşıdı.

Nihal Bengisu Karaca, yazısında "hayvanseverlik daha doğrusu doğayla uyumlu ve barışçıl bir ilişki kurma bilinci arttıkça fayton esnafının hoyratlığı, Adalar’a gidip gelen orada yaşayan insanların hepsine dert oldu." ifadelerini kullandı ve bunun gayet doğal ve gerekli olduğunu ileri sürdü.

Nihal Bengisu Karaca bu konudaki endişesini şu cümlelerle dile getirdi: 

"Batılı liberal toplumlar sahipsiz, sokakta özgürce yaşayan kedilerin, köpeklerin hem başlarına kötü şeyler de gelebilmesini hem de ara sıra başa bela olma ihtimallerini kaldırmadıkları için bir çözüm yolu buldular. Artık o hayvanlar eziyet çekmiyor, çünkü yoklar. Ortadan kaldırıldılar. Bazen fazla tantana yapanlara bakıp “Biz de mi bu yola sapacağız” diye endişeleniyorum."

Nihal Bengisu Karaca, bu konuda bir şeylerin yanlış gittiğini ve hayvanseverlikle ilgili akıllara takılan soruları dile getirdiği bu yazısı ile günün kazananı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar