GÜNDEM

Güneri Cıvaoğlu: Cihat Yaycı'dan müthiş bir kamu diplomasisi örneği

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu, bugünkü köşesinde emekliye ayrılan Tümamiral Cihat Yaycı'nın Twitter üzerinden bir kamu diplomasisi yürüttüğünü söyledi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Güneri Cıvaoğlu: Cihat Yaycı'dan müthiş bir kamu diplomasisi örneği

Milliyet gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu, emekliye ayrılan Tümamiral Cihat Yaycı'nın Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurduğu 'Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi’ni kurarak, bu merkezin Twitter hesabından Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Yunanca paylaşımlarda bulunduğunu söyledi: "Rusça'nın da eli kulağında..."

MISIR'DA SES GETİRDİ

MEB'i (Münhasır Ekonomik Bölge) Türkiye'de de birçok kişinin anlamadığını, Yaycı'nın bu tweetlerle Akdeniz'deki anlaşmalara ilişkin kazanç ve kayıp noktasında açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Cıvaoğlu; özellikle Mısır ile ilgili paylaşımların Twitter'da ses getirdiğini, tweetlerin Mısır'ın muhalif aydınlarıdan bir kitle oluşturduğunu kaydetti:

"Müthiş bir “Kamu diplomasisi” örneğini üretti. Mısır kamuoyuna “Arapça yazılmış şöyle tweetler” göndermeye başladı. “Diplomatik kurnazlıkla Mısır’ı kandıran Yunanistan ve neticede asgari 6000 km’lik kayba uğrayan Mısır…” Daha şimdiden ses getirmeye başladı. Çünkü Ankara devlet yetkililerinin demeçleri, Türkiye gazetelerinde yayınlanan açıklamaları Mısır içinde yankı yapmayabilir."

BAU DENİZCİLİK'TE HUMMALI ÇALIŞMA

"BAU-Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi daha çok yeni kurulmuş olduğu halde büyük adımlar atıyor. Kamu diplomasisine önemli katkılar sağlıyor. Em. Tümamiral. Doç. Cihat Yaycı’nın beraber çalıştığı 10 kişilik çok iyi donanımlı bir ekip var. Sertifika, master ve doktora derecelerinde eğitim veriyor. Gençlere konferanslar düzenliyor. Ayrıca çok sayıda BAU’lu genç ücretsiz olarak araştırmalarda yardımcı oluyor, asistanlık yapıyor. Yaycı ve ekibine Akademia alt yapısı da destek vermekte. BAUDEGS özel sektörle de çalışmak hedefleri var."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar