GÜNDEM

Güncel Ramazan Koli Fiyatları Duyuruldu! Koliler Geçen Yıla Göre %100'den Fazla Zamlandı!

Güncel olarak Ramazan koli fiyatları kaç TL'den satılıyor. Küçük koli ve lüks paket olarak bilinen büyük koli fiyatı ortaya çıktı. 1 yıl içerisinde fiyatlar iki katının da üzerine çıktı. İşte Ramazan Bayramı öncesinde kolilerdeki son durum...

Güncel Ramazan Koli Fiyatları Duyuruldu! Koliler Geçen Yıla Göre %100'den Fazla Zamlandı!

Ramazan Bayramı'nda durumu olmayanlar için verilen Ramazan kolilerinin fiyatında büyük artış yaşandı. Koli fiyatları, geçtiğimiz yıla göre %100'den fazla arttı. Hal böyle olunca güncel fiyatlar gözler önüne serildi.

Ramazan Kolileri Kaç TL?

Geçtiğimiz sene bu zamanlarda Ramazan koli fiyatı 99,90 TL idi. Şimdi ise koli fiyatının 229,90 TL olduğu belirtiliyor. 1 yıl içerisinde bu kadar fazla fiyat artışının olması vatandaşları da şaşırttı. Üstelik bu kolinin en küçük versiyonu olduğu belirtiliyor.

Lüks Ramazan kolilerinde ise durum daha da farklı. 2022 yılında lüks Ramazan koli fiyatı 289,90 TL idi. Gelen zamla birlikte bu fiyat 549,90 TL'ye çıktı. Ramazan kolisi satın almak isteyenlerin bu fiyatları gözden çıkarması gerekiyor.

Fiyatların Uygun Olduğu Belirtildi

Ramazan kolilerindeki gıda ürünlerine ait fiyatlandırma, Toptancı Tüccarları Derneği (İGDOT) Başkanı Mustafa Karlı'ya göre uygun. Birkaç ay öncesi fiyatlar ile kıyaslandığında fiyatların daha düşük olduğu savunuldu. Karlı, açıklamasında:
“Gıda fiyatlarında çok fazla yükselme yok. Gıda ürünlerinin fiyatları üç beş ay öncesine göre daha uygun. Örneğin 18 litrelik bir ayçiçeği yağının fiyatı 640 liraydı, şu an 550 liradan satılıyor. Şu an 300 liranın altında bir koli yok. 300, 400 ve 500 lira gibi koli fiyatları mevcut. Bu koliler talebe göre şekilleniyor. Geçen seneye göre Ramazan kolileri biraz yüksek” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar