GÜNCEL

'Gül’ün ortak adaylığı' projesini bozan sürpriz isim ve Babacan’ın söyleyemediği gerçek

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Ali Babacan'ın "Maalesef Sayın Gül’ü ortak aday gösteremedik" açıklamasını değerlendirdi. Uğur, o dönem Gül'e Meral Akşener'i harekete geçiren ismin FETÖ uyarısı yapan Koray Aydın olduğunu yazdı.

'Gül’ün ortak adaylığı' projesini bozan sürpriz isim ve Babacan’ın söyleyemediği gerçek

EVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, 2018 cumhurbaşkanlığ seçimleri için Erdoğan'ın adaylığına imza verip, aynı anda Abdullah Gül'ün ortak adaylığı için muhalefetle birlikte çalışma yürütmesi konuşulmaya devam ediyor.

Gül'ün ortak adaylığına kimin karşı çıktığına dair isim vermekten kaçınan Babacan'ın tavrı, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un gündemindeydi. Bugünkü köşe yazısında Babacan’ın sözünü ettiği iki toplantıya dikkat çeken Fuat Uğur, bu toplantılarda Gül üzerine mutabık kalındığını ancak iki gün geçtikten sonra Meral Akşener'in adaylığını ilan etmesiyle planının bozulduğunu yazdı.

İşte o yazı... 

Siyasi ahlak diye bir kavram var.
Partisinin içindeyken sinsi biçimde beklemiş, kesin “Ayrıl” talimatı gelinceye kadar da Millet İttifakı adı altında PKK’nın siyasal uzantısı HDP ile iş tutan partilerle Erdoğan’a karşı Abdullah Gül’ün adaylığını pişirmeye çalışmıştı. Bunu da Halk TV’deki yayında ağzıyla itiraf etti.
Televizyon konuşmasında “Abdullah Gül’ün adaylığıyla ilgili yürütülen çalışmaların tam göbeğindeydim” dedikten sonra kendisine “O sırada AK Parti’deydin ve tam bir yıl sonra ayrıldın. Bir yandan muhalefetle Gül’ün adaylığını pişiriyorsun, diğer yandan da partide kalıp Erdoğan’ın aday olması için imza veriyorsun. Senin nasıl bir ahlakın var?” diye sorup çirkin ikiyüzlülüğünü suratına vuranları da “Erdoğan’ın trolleri” diye tanımladı.
Bir de pişkin.
Sözlerinin arasında “Gül’ün ortak aday olarak gösterilmesi gerekiyordu ama olamadı. Bu yüzden ülkemiz 5 yıllık bir fırsatı kaçırmış oldu” dedi.

Yazının devamı için tıklayın.. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar