POLEMİK

"Gültekin Onay NTV içinde konuşabilen 1-2 kişiden biri"

Spor yorumcusu Bilgin Gökberk, 'basın özgürlüğü' konusundaki sözleri nedeniyle Sabah-ATV grubunun hışmına uğrayan spor yorumcusu Gültekin Onay'a destek verdi.

"Gültekin Onay NTV içinde konuşabilen 1-2 kişiden biri"

Spor yorumcusu Bilgin Gökberk, RS FM'de yayımlanan 'Oyuna Devam' programına katılarak, Enver Aysever'e konuştu.

Spor yazarı Güntekin Onay'ın, söylediği "Bu ülkede gazeteciler tutuklanıyor. Bir muhabir idmana alınmayınca 'Basın özgürlüğü' diyenler başka yerlerde de konuşsunlar" ifadeleri nedeniyle hedef alınmasını konu edinen Aysever, spor yorumcusu Bilgin Gökberk'e bu konuda yaşananları sordu.

GÜLTEKİN ONAY, NTV İÇİNDE KONUŞABİLEN 1-2 KİŞİDEN BİRİ

Bilgin Gökberk, "Güntekin o piyasada, NTV grubu içinde konuşabilen, fikrini söyleyen 1-2 kişiden biridir" dedi. Aysever'in Onay'ın daha sonra yaptığı bir açıklamayla geri adım attığını söylemesi üzerine Gökberk, "Dediğinde de haklıydı üstelik. Güntekin zaten o kadar yıldır orada barınmasına karşılık konuşmak isteyen de bir insan. Adamın söylediği gayet haklı yani. Türkiye'de gazetecilere neler neler yapıldı, hiç kimse de ağzını açmadı. Yandaşı, havuzu, TRT falan… Bunlar araya adam da sokmazlar, sızıntı olmaz onlarda. Kendi kafalarındaki kişileri seçerler" şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE'DE MUHALEFETİ KİM YAPACAK O ZAMAN?'

Söz konusu 'geri adım'la ilgili konuşmaya devam Gökberk, "Benim o tip yerlerde çalışan çok arkadaşım var. Ben bir tweet atıyorum mesela, adam mesaj atıyor. Süper tweet diyor bana. Yahu paylaşsana. ‘Abi bende iki çocuk var' diyor. Biri diyor ki 'Kooperatife girdim', biri diyor ki 'Yazlık aldım'… Abi, Türkiye'de muhalefeti kim yapacak o zaman; yazlık evi olmayan, kooperatife girmeyen, çocuğu olmayan, kredi borcu olmayanlar mı?" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar