POLEMİK

Gülse Birsel'den Akit'e tepki; İnsan öldürmeye Cihangir'den başlamak...

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, ismini bile anmadan Akit Tv spikeri Ahmet Keser'e tepki gösterdi..

Gülse Birsel'den Akit'e tepki; İnsan öldürmeye Cihangir'den başlamak...

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler, değil mi?" şeklinde ifadeler kullanan Akit Tv spikeri Ahmet Keser'i yerden yere vurdu. 

Gülse Birsel, yazısında "Bu insanların yarattığı ayrışmayı, vatandaş arasında ektikleri kin ve nefreti, oluşturabilecekleri potansiyel tehlikeyi, memlekete verdikleri zararı birçok terör örgütü uğraşsa da veremez." ifadelerini kullanarak hukukçuları göreve çağırdı..

Gülse Birsel "Bu adama öyle bir ceza vermeliler ki emsal olmalı ve bir daha hiç kimse böyle konuşmamalı" dedi.

İşte Gülse Birsel'in bugünkü yazısından bir bölüm:

'Sivil öldürecek olsak şu semtlerden başlarız' ne demek?!

Aynı isimle gazetesi de olan bir TV kanalının sunucusu, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan bahsedip, Türk ordusunun sivillere zarar vermek için orada olmadığını anlatırken, nedense, konuyla ne alakası varsa, şu korkunç cümlelerle sözüne devam ediyor “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler, değil mi? Bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var...”
Dehşet verici! Korkunç! 

Adam millet meclisine gidip sivil öldürmekten bahsediyor. Bazı semtlere gidip katliam yapmaktan bahsediyor.

Bu nasıl kafa? 

Hangi farklı suçların kapsamına giriyor bilmem ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne saldırıdan, halkı kin ve düşmanlığa, tahrike, aşağılamadan şiddet çağrısına, bu nefret söylemi, eminim pek çok başlık altında ceza alacaktır.

Almalıdır! Almazsa, o hukukçulardan da şüphe edilmelidir.

Tüm partilere mensup siyasetçilerden de açıklama bekliyorum bir Türk vatandaşı olarak! Bu insanların yarattığı ayrışmayı, vatandaş arasında ektikleri kin ve nefreti, oluşturabilecekleri potansiyel tehlikeyi, memlekete verdikleri zararı birçok terör örgütü uğraşsa da veremez.

Bu ülkede hiçbir vatandaş, yaşadığı semt, şehir, hayat görüşü, mesleği, dini, ırkı vs. yüzünden vatan haini ilan edilemez, hedef gösterilemez! 

Her vatandaşın temel hakları için Türkiye Cumhuriyeti’nde suç işlememiş herkesin gönül rahatlığıyla evinde oturması, sokakta dolaşması için bir daha hiçbir şuursuzun, hiçbir saldırganın böyle konuşamaması, bu milleti birbirine düşman edememesi için emsal niteliğinde bir ceza bekliyoruz!

Gülse Birsel'in yazısının tamamı için tıklayın

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar