GÜNDEM

Gülse Birsel dış basının iki rezil olayını yazdı

Hürriyet gazetesi yazarlarından Gülse Birsel, bugünkü "Medya nedir ne işe yarar?" başlıklı yazısında ABC News ve CNBC’nin yaptığı haksızlık, çarpıtma ve yalan haberleri ele alarak dış basını sert sözlerle eleştirdi.

Gülse Birsel dış basının iki rezil olayını yazdı

Geçtiğimiz günlerde ABC News ve CNBC’nin prestijini fena halde düşüren, güvenilirliklerini sorgulatan olayları kaleme alan Gülse Birsel, ABC News ve CNBC’yi eleştirdi.

Gülse Birsel yurtdışı medyadasındaki haksızlık, çarpıtma ve yalan haberleri görüp tepki vermişken kendi medyamıza da dönüp bakmamız gerektiğinin altını çizdi.

Gülse Birsel yazısında yurt dışı ve yurt içinde medyanın güvenilirliğinin azaldığını belirterek "Uzun yıllardır bir kısım şerefli yazar ve kurum hariç, objektif hatta doğru dürüst haber veren gittikçe azaldı." dedi.

"Bilimden, bilgiden, gerçek veriden, doğru habercilikten uzaklaştıkça bir “astroloji-magazin-boş slogan-fal-büyü-sahte şeyh” toplumu olmaya doğru gidiyoruz." diyen Gülse Birsel medya ve sosyal medyanın bunun yaratacağı karanlık gelecekten sorumlu olacağını vurguladı. 

Gülse Birsel'in tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar