TV HABER

Gülgün Feyman yeni kuşak haber spikerlerini yerden yere vurdu

Haber spikeri ve program sunucusu Gülgûn Feyman, yeni kuşak haber spikerlerinin Türkçe kullanımına dikkat etmediklerini ve güvenilir olmadıklarını iddia etti.

Gülgün Feyman yeni kuşak haber spikerlerini yerden yere vurdu

Haber spikeri ve program sunucusu Gülgûn Feyman, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Gülgün Feyman, 'Bugün doğru dürüst Türkçe konuşulmuyor' dedi.

Gülgün Feyman, Türkçe'nin doğru dürüst konuşulmadığına dikkat çekerek, "26 Eylül-5 Ekim Türkçe'yi doğru yazma-konuşma haftası olmalı' önerisinde bulundu.

Gülgün Feyman şöyle konuştu:

"Ana haber bültenleri kanalların lokomotifidir. Haber bültenleri lokomotif olmaktan çıktı. Şimdi lokomotifler diziler. Evlilik programları vardı, RTÜK el attı kaldırıldı. Düzeysiz, zekayla ilgisi olmayan abuk sabuk yayınlardan kurtulduk.  (Türkçe'nin doğru kullanılması) TDK vardı, yok edildi. 26 Eylül-5 Ekim Türkçe haftası olmalı. Türkçe'yi doğru yazma konuşma haftası olmalı. Bugün doğru dürüst Türkçe konuşulmuyor. Bakanlar Türkçe'nin özelliklerini ortaya koyan konuşmalar yapmalı, televizyonlar özel programlar hazırlamalı. Türkçe ile ilgili hassasiyet yok. Sunucularda da yok. Duayen kelimesi sıkça kullanılıyor. Diplomaside kullanılan bir sözcüktür, yaşayan en yaşlı diplomat dememektir. Bizimkiler en iyisi anlamında kullanıyor, yanlış."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar