GÜNDEM

Gıyabi cenaze namazı çağrısı! Ünlü isimlerden flaş Ayasofya önerisi...

İslam dünyasını yasa boğan Yeni Zelanda'daki katliamın ardından, Barış Ertem ve Haşmet Babaoğlu'ndan saldırıda şehit olanlar için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı önerisi geldi. Çağrıya ünlü isimlerden de destek geldi.

Gıyabi cenaze namazı çağrısı! Ünlü isimlerden flaş Ayasofya önerisi...

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki bir camiye yapılan terör saldırısı sonucu en az 49 kişi hayatını kaybederken 49 kişi de yaralandı.

İslam dünyasını yasa boğan bu katliamın ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Ertem ve Yazar Haşmet Babaoğlu'ndan önemli bir çağrı geldi. Ertem ve Babaoğlu, Yeni Zelanda'daki şehitler için Ayasofya Camii'nde gıyabi namaz kılınması önerisinde bulundu.

'İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN'
Ertem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, '' Ben de Yeni Zelanda'daki şehitlerin gıyabî cenaze namazının selâ'lar ile birlikte Ayasofya'da kılınması taraftarıyım. Hatta TRT World gibi TV kanallarından da canlı yayınlansın. İnceldiği yerden kopsun artık. Allah bizimle beraberdir...'' ifadelerini kulandı.

BİR ÇAĞRI DA BABAOĞLU'NDAN!
Haşmet Babaoğlu ise paylaşmında, '' Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı... Y.Zelanda'daki Türk-İslam düşmanı terör katliamı üzerine (gelecek çerçevesinde) düşüncelerim...'' ifadelerine yer verdi.

YILDIZ TİLBE: AÇILSIN, İZİN Mİ ALACAĞIZ
Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ayasofya'nın öyle kapalı kalması için hiçbir sebep yok, fakat ibadete açılması için başta FatihSultanın vasiyeti ve müslüman aleminin isteği ve birsürü sayamadığım nedenden dolayı ibadete açılmalı, Açılsın, izinmi alcaz. Valla bak büyük bi törenle açalım bütün ülkelerin büyükleri gelsin yemekler dağıtılsın , KuranıKerim okunsun çok güzel olur , bütün Osmanlının ve gelmiş geçmiş bütün vatan şehitlerinin ruhu şad olur'' dedi.

ÜNLÜ PİYANİSTTEN AYASOFYA MESAJI
Türk besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun Ayasofya mesajında ''Burada herkesin yazdığı gibi klasikleşmiş cümlelerle kınıyorum, acılarını paylaşıyorum falan gibi uyduruk laflarla bir şey yazmak içimden gelmiyor! 2 şey yazacağım; Bu ırkçı faşist zihniyetin neleri hedef aldığını gördük. Palavrayı keselim! AYASOFYA ne zaman ibadete açılacak? ifadelerine yer verdi

DÖNGELOĞLU: HEMEN SALA OKUNMALIDIR
Ünlü İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu katliamın ardından twitter hesabından yaınladığı mesajında ''Türkiye’yi ve Ayasofyayla bizi tehdit eden bu teröristlere inat madem şimdi Ayasofya ibadete açılmıyor ama en azından böyle bir terör katliamında Şehidlerimiz için başta Ayasofya da hemen Salâ okunmalıdır...'' dedi.

BİNLERCE PAYLAŞIM YAPILDI
Yapılan çağrı kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girdi. Konuyla ilgili binlerce paylaşım yapılarak öneriye destek verildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar