GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Gila Benmayor günün yazarı

Hürriyet’te “Faruk Eczacıbaşı: Geleceğin dünyası daha yeni başlıyor” başlığı altında yayımlanan yazısıyla Gila Benmayor günün yazarı seçildi..

Gila Benmayor günün yazarı

Türkler değişimi kolay kabullenen bir ulus…

Geçmişte ülkenin sahibi olan padişahların ya da saraya yakın menfaat guruplarının ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla yaptıkları engellemeler…

Demokrasi döneminde ise “yönetici” seçimindeki iyi niyetli yanlışlıklar sebebiyle (Matbaada, şehirleşmede, otomobil, beyaz eşya ve teknoloji ürünlerinde olduğu gibi) hep geç kaldık…

*

Gila Benmayor’un bugünkü Hürriyet’te “Faruk Eczacıbaşı: Geleceğin dünyası daha yeni başlıyor” başlığı altında yayımlanan haberi az önceki anlatmaya çalıştıklarım açısından bakıldığında çok değerli, çok önemli.

Umarım ve dilerim bu defa geç kalmayız.

Umarım yine kimi menfaat guruplarının ve geleneksel kalmış kimi siyasilerin engellemeleriyle karşılaşmayız…

Çünkü…

*

Bu defa gecikirsek, geçip giden ülkeleri asla yakalayamayız…

Ve hatta…

Gelecek dönemde üretimin ve hatta yaşamın her evresinde yapay zekâdan faydalanan devletlerin “hizmetkârı” ve “kaba işler yaptırılan robot yardımcıları” olmaktan kurtulamayız.

*

Gelişmiş dünya demografik yapısını ve doğum oranlarını geleceğin dünyasına göre sınırlarken biz her aileden dört çocuk yapmasını istemekte direnirsek her yüz kişiden yetmişinin “işsiz” ve haliyle “isyankâr” olduğu bir ülke haline geliriz.

*

Gila Benmayor’u bu güzel söyleşisiyle günün yazarı seçerken, Faruk Eczacıbaşı’na da verdiği bilgiler için kamuoyu adına teşekkür ederim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar