KİTAPLIK

Gezi Parkı ve dijital vatandaşlık e-kitap oldu

zun süredir Sosyal Medya'nın Politika'ya Etkileri üzerine çalışan Ali Rıza Babaoğlan ile Sosyal Medya alanında çalışmaları ile bilinen Avukat Meltem Banko, Gezi Parkı eylemlerinin e-kitabını yazdı

Gezi Parkı ve dijital vatandaşlık e-kitap oldu
GAZETECİLER.COM - Linkedin'in Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri Bölge Yöneticiliği görevini yürüten ve uzun süredir Sosyal Medya'nın Politika'ya Etkileri üzerine çalışan Ali Rıza Babaoğlan ile Sosyal Medya alanında çalışmaları ile bilinen Avukat Meltem Banko, Gezi Parkı eylemlerinin birinci ayı dolarken, 7 bölüm, 43 sayfadan oluşan bir e-kitap yayınladı.

DenemeSosyal medya kullanıcıları tarafından bir anda ortaya atılan ve kitleleri peşinden sürükleyerek kısa süre içerisinde herkesin konuştuğu konu haline gelen tweetler'in de detaylı olarak incelendiği e-kitap yayına sunulurken çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor.

120'den fazla hastagh kullanıldı

120'den fazla başlıkla paylaşımların yapıldığı Twitter'da herhangi bir etikete sahip olmayan fakat konuyla doğrudan alakalı olan ciddi sayıda mesaj paylaşımlar da e-Kitap'ta yerini aldı.

Kitap yedi ana bölüm şeklinde tasarlandı.

İlk bölümde yaşamakta olduğumuz dijital dönüşümü, başlangıç ve evriliş sürecini bulacaksınız.

İkinci bölümde ise Gezi Parkı Süreci'nde yer alanların aslında kimler olduğuna ve Dijital Vatandaş kavramına açıklamalar getiriliyor.

Üçüncü bölüm iletişim çağında yaşadığımız iletişimsizliğin boyutunu ve dijital kriz anlarında oluşan dijital kaosu aktarmak üzerine.

Dördüncü bölümde #occupygezi ile başlayan sürecin detaylı Twitter analizi ve bu analize gore yapılan tespitler mevcut.

Beşinci bölüm Gezi Parkı Süreci'nin, Wall Street'in işgal edildiği günlere ait benzerlikleri ve farklılıkları üzerinde durmakta.

Altıncı bölümde de sürecin devamıyla birlikte tartışılmaya başlanan Sosyal Medya Yasası'na ilişkin incelemeler ve tavsiyeler mevcut.

Son bölümde ise 'peki gelecekte ne olacak?' yönündeki sorulara ve gelecekteki perdelere ait yaşanması muhtemel süreçlerin cevapları var.

ÇOK OKUNANLAR