GÜNDEM

Gerçek Hayat dergisi Hilafet kapağıyla çıktı

Gerçek Hayat Dergisi 27 Temmuz tarihli sayısında "Hilafet için toparlanın" ifadesiyle çıktı. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dİlipak, dergi kapağını Twitter hesabındna paylaştı. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer'den konuyla ilgili açıklama gelirken sosyal medyada "hilafet" tartışması başladı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Gerçek Hayat dergisi Hilafet kapağıyla çıktı

Gerçek Hayat Dergisi, bugünkü (27 Temmuz) kapağında Hilafet çağrısı yaptı. Dergi, "Hilafet için toparlanın" ifadesiyle çıktı.

ABDURRAHMAN DİLİPAK PAYLAŞTI

Dün ise Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, dergi kapağını Twitter hesabından paylaştı.

DERGİNİN GENEL YAYIN YÖNETMENİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer'den konuyla ilgili açıklama geldi. Özer, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"Bazı kimseler aceleci davranıp Gerçek Hayat'ın pazartesi çıkacak sayısının muhtevasına bakmadan sadece kapağı üzerinden provakasyon yaptığımızı iddia etmiş… Müslümanların birlikteliğini savunmak ne zamandan beri provakasyon sayılıyor? Nasıl Avrupa bir araya gelip bir birlik kurmuşsa, nasıl ki başkaları benzerlerini yapmışsa Dergimiz İslam ülkelerinin bir araya gelmelerini talep etmektedir. Bu da herkesin en temel hakkıdır. Çağrımızın her hangi bir ülke ile alakası yoktur. Yarın dergiyi alıp okuduktan sonra yazdıklarınızı gözden geçireceksiniz. Unutulmamalıdır ki hilafet sadece bir makam değil İslam ümmetinin birliği, birlikteliği, dayanışması demektir."

SOSYAL MEDYADA HİLAFET TARTIŞMASI

Gerçek Hayat'ın bugün çıkacak olan kapağının dün Dilipak tarafından paylaşılması sonrasında sosyal medyada "hilafet" tartışması başladı.

İSMAİL SAYMAZ: ATEŞLE OYNUYORLAR

Gazeteci İsmail Saymaz, dergi kapağını paylaşarak "hilafet" çağrısını tepki gösterdi. Saymaz,  "Nasıl bir ateşle oynadıklarının farkında bile değiller" dedi.

METİNER: UYANIK OLALIM

Ak Partili eski milletvekili Mehmet Metiner ise "Bir yandan Atatürk’e saldırılar... Bir yandan alfabe tartışmaları... Bir yandan hilafet çağrıları... Uyanık olalım" dedi.

ÇAĞLAR CİLARA: AK PARTİ İÇİNDEN ÇIKAN PARTİLERİ MUHALEFETTEN KOPARMAK İÇİN YAPIYORLAR

Gazeteci Çağlar Cilara da bu çağrıya tepki göstererek "Ak Parti içinden çıkan partileri muhalefetten koparmak için yapıyorlar" dedi.

KEMAL ÖZTÜRK: GELECEK İÇİN HAYALİ OLMAYANLAR GEÇMİŞE SARILIR

Gazeteci Kemal Öztürk, söz konusu tartışmaların ardından "İnsanın gelecek için bir hayali ve fikri yoksa, geçmişe sarılıp onu anlatır" paylaşımında bulundu.

DİLİPAK'TAN ÖZTÜRK'E YANIT: KÖKÜNDEN KOPARSA GERİYE TEREDDİ KALIR

Abdurrahman Dilipak, Kemal Öztürk'ün bu tweetini paylaşarak "Önemli olan kökü mazide olan ati olmak. İki günü eş olmadan ilerlemek. Kökünden koparsa, inkara saparsa geriye birey kalır ve tereddi başlar" dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: TÜRKİYE CUMHURİYETİ, DEMOKRATİK, LAİK ve SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİDİR

Hilafet tartışmalarına siyaseten ilk tepki ise Ak Parti'den geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir" dedi.

 

ABDURRAHMAN DİLİPAK: HALİFE KİMDİR, HİLAFET NEDİR ANLATAMADIK

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımlarda bulundu:

ss

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar