GÜNDEM

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Olanları İlgilendiriyor

Genel sağlık sigortası prim borcu olanların dikkatine duyurular yapıldı. Haziran ayına kadar süresi bulunuyor.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Olanları İlgilendiriyor

Genel sağlık sigortası prim borcu olanların dikkatine duyurular yapıldı. Haziran ayına kadar süresi bulunuyor. Bu kapsamda borç faizleri de silineceği duruldu. Mecliste yapılan çalışmalar yarın tekrardan başlayacak ve bu kapsamda emeklilikte yaşa takılanların düzenlenmesi ile birlikte borcu olan birçok vatandaşın yapılandırma paketini de yasallaştırması bekleniyor.

Türkiye Büyük millet meclisi gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar da yapılandırma aşamasına dahil edilirken genel sağlık sigortası prim borçları silineceği bilgisi verildi. O haberler doğrultusunda 48 ay taksit imkânı getirilerek borçların ödenmesinin yolu açılacak. Son tarih ise Haziran 2023 olarak belirlendi.

Haziran 2023 Son Tarih

Türkiye Büyük Millet Meclisi deprem sebebi ile ara vermiş olduğu çalışmalarına yarın itibarıyla kaldığı yerden devam edeceği biliniyor. Meclisin ise en önemli gündem konularından birisi milyonların beklemiş olduğu emeklilikte yaşa takılanların yasası olurken bir diğer önemli konu ise kamudaki borçlara ait yapılandırma olacağı yönündeki haberler.

 Bu kapsam dahilinde trafik askerlik köprü nüfus otoyol kaçak geçiş cezaları gibi daha önce hiçbir şekilde yapılandırma olayına konu olmayan cezalar tekrardan yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor. İdari para cezaları öğrenim kredisi gibi destekleme prim borçları da yine yapılandırma kapsamında özel maddelere eklenmesi düşünülüyor. 2000 liraya kadar olan borçlar silinirken vade sayısı da toplamda 48 aya çıkarılacak.

Bunun için yapılacak başvuru ve bozulma süreleri de uzun süre olarak tutuldu. Genel sağlık sigortası primi borçları için de birçok kolaylıklar yolda geliyor. Bazı borçlular için faiz oranları silinirken bazı durumda da gelir testi seviyesine göre bu borçların tamamını silinmesi gündeme alınacak. Türkiye’de yaşayan birçok vatandaş ve yabancılar genel sağlık sigortasının çatısı altında bulunuyorlar.

Vatandaşların birçoğu ise genel sağlık sigortası primleri otomatik olarak ödüyorlar. Herhangi bir işte sigortalı olarak çalışanlar emekli olanlar memurlar için genel sağlık sigortası otomatik olarak da yaptığı biliniyor. Bu kapsam dahilinde olanlar genel sağlık sigortası primi ödemeye mecbur kategoride yer almıyor.

GSS
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar