GÜNDEM

"Gazetecilik mi? Hadi oradan…" Emin Pazarcı Fatih Portakal örneği verdi

Eskiden bir tartışma sırasında masaya gazete konulduğunda konunun kapandığını söyleyen Emin Pazarcı "Bazı gazeteci müsveddeleri mesleği o kadar kirlettiler ki, “Gazete yazmış, ama doğru mu?” noktasına geldi toplum bugün!" dedi ve Fatih Portakal örneği verdi.

"Gazetecilik mi? Hadi oradan…" Emin Pazarcı Fatih Portakal örneği verdi

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'a bir tepki de Akşam yazarı Emin Pazarcı'dan geldi. Suç duyurusunun geç bile kaldığını söyleyen Pazarcı, Portakal'ın mesleğin etik değerlerini ayaklar altına aldığını söyledi.

Gazeteciliğin kuralları ve ahlakı olduğuna vurgu yapan Akşam yazarı, "Kimse basının etik değerlerini ayaklar altına alan kötü örnekleri “gazetecilik” diye gösterip, daha fazla kirletmesin bu mesleği." ifadelerini kullandı.

Emin Pazarcı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Mesleğin en temel kuralları ayaklar altında. Eskiden bir tartışma sırasında masaya gazete konulduğunda konu kapanırdı. “Gazete yazmışsa tamam” denilirdi. Çünkü en büyük delil gazetedeki haberdi. Bazı gazeteci müsveddeleri mesleği o kadar kirlettiler ki, “Gazete yazmış, ama doğru mu?” noktasına geldi toplum bugün!

***
İşte Fatih Portakal örneği…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BDDK tarafından, hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bence geç bile kalındı.

Zaman zaman sunduğu haberleri izlediğimde dehşete düşüyordum. Çünkü haber yerine kin ve nefret kusuyordu.

Neler yapmadı ki!..

Gerçek dışı haberler üretti. Olayları çarpıttı. Her şeye bir kulp takmak için uğraştı. Yıkıcı ve bölücü ifadeler kullanıp, daha sonra “pardon” diyerek, sorumluluktan kurtulmaya çalıştı. Yaşadığı, ekmeğini yediği ülkesini “emperyalist” bile ilan edebildi. Hem de Fox gibi bir Amerikan kanalında çalışmasına rağmen!

Vesaire, vesaire…

Benim, üniversitede bu mesleğe hazırlanan öğrencilere “sakın ha yapmayın” dediğim ne varsa onu sergiledi. Mesleğin bütün etik değerlerini ayakları altına aldı. Zaman zaman yazdım, uyardım; ama bir kulağından gidip diğerinden çıktı.

Biliyorum, şimdi birileri çıkıp “gazetecilik” diyecekler, “Nerede basın özgürlüğü?” diye ortalığı velveleye verecekler.

Gazetecilik mi? Hadi oradan…

Bu mesleğin kuralları ve bir ahlakı vardır! Kimse basının etik değerlerini ayaklar altına alan kötü örnekleri “gazetecilik” diye gösterip, daha fazla kirletmesin bu mesleği.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum