GÜNDEM

Gazetecilerin dayanışmasını örnek gösteren Deniz Zeyrek 'darısı başımıza' dedi

Birleşik Krallığın yeni Başbakanı Johnson'ın İletişim Danışmanı Lee Cain'in bazı medya kuruluşlarını basın brifingine almaması sonrası diğer kuruluşların muhabirlerinin bu brifingi boykot etmesinin hem Johnson'a hem Lee Cain'e sıkı bir ders olduğunu belirten Deniz Zeyrek bizdeki duruma dikkat çekti.

Birleşik Krallığın yeni Başbakanı Boris Johnson'ın ABD Başkanı Trump'ı aratmadığını söyleyen Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Johnson'ın da kendisini eleştiren medya kuruluşları ile didişmeye başladığını söyledi. Yaşanan olay sonrası gazetecilerin dayanışmasına dikkat çeken Zeyrek bizde bu dayanışma bir kenera gazetecilerin meslektaşlarını hedef gösterdiklerini belirtti.

Zeyrek bir temenni ile yazısını noktadı:

ABD'de Britanya'da gördüğümüz o meslektaş dayanışması konusunda insan “darısı başımıza” demeden edemiyor.

Darısı başımıza!

Birleşik Krallığın yeni Başbakanı Boris Johnson, basınla ilişkiler konusunda ABD Başkanı Donald Trump'ı aratmadı. Johnson da Trump gibi kendisini eleştiren medya kuruluşlarıyla didişmeye başladı. Son olarak İletişim Danışmanı Lee Cain, aralarında Mirror, Huffington Post, PoliticsHome ve Independent'ın da bulunduğu bazı medya kuruluşlarının temsilcilerini Johnson'un basın brifingine almak istemedi ve Başbakanlığı terk etmeye çağırdı. Bunun üzerine BBC, ITV ve Sky News televizyonları, Daily Mail, Daily Telegraph, Sun, Financial Times ve Guardian gazetelerinin muhabirleri de brifingi boykot etti. Gazetecilerin bu dayanışması, hem Johnson'a hem Lee Cain'e sıkı bir ders oldu.

Oysa iktidar ve muhalefet mensuplarının hoşlaşmadıkları gazetecilere akreditasyon yasağı getirmesi, Türkiye'de sıradan bir uygulama. Yasaklar konusunda gazetecilerin bu dayanışmayı göstermesi bir yana, gazeteciler meslektaşlarını hedef göstermekten geri durmuyorlar.

ABD'de Britanya'da gördüğümüz o meslektaş dayanışması konusunda insan “darısı başımıza” demeden edemiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar