GÜNDEM

Gazetecilerden PKK'ya tepki üstüne tepki!

Hatay'da yaşanan orman yangını üç ilçede halen devam ederken korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor! Tarım ve Orman Bakanlığı, tahliyeler için harekete geçti. Resmi bir doğrulama gelmese de PKK'ya yakın bir örgütün yangını öven açıklamaları yangını PKK'nın çıkardığına yönelik geniş bir kanaat oluşturdu. Gazetecilerden yangına ilişkin üzüntülerini paylaştıkları mesajlar ve terör örgütüne tepki üstüne tepki geldi.

Gazetecilerden PKK'ya tepki üstüne tepki!

Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangınını söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti. 3 ilçede hala devam eden yangına ilişkin sabotaj iddiaları güçlenirken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bununla ilgili orman teşkilatımızın da bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var" dedi.

Bölgede insanlar ve yük hayvanları ile ahırlardaki hayvanlar da tahliye ediliyor. Fakat ormanlık alanda kalan birçok hayvan yanarak telef oluyor.

PKK'YA YAKIN BİR GRUP YANGINA ÖVGÜ DOLU AÇIKLAMALAR YAPTI

Terör örgütü PKK’ya bağlı olup, kendilerine “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” veren bir örgüt konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak yangına övgü dolu açıklamalarda bulundu. ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ isimli örgüt, 2019 Ağustos ayında 27 farklı yerde çıkan yangınları üstlenmişti.

BARIŞ ATAY'A TEPKİ

Net olarak resmi bir doğrulama yapılmasa da sosyal medyada yangının failinin PKK olduğuna ilişkin geniş bir kanaat oluştu. Bu kapsamda yangını ve terör örgütünü lanetleyen mesajlar paylaşıldı. 

TİP milletvekili Barış Atay da yangın konusunda devleti işaret eden bir tweet attı. Gazeteci Nedim Şener, TİP milletvekili Barış Atay'a tepki göstererek, kendilerine “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” diyen terörist grubun mesajını hatırlattı.

GAZETECİLERDEN TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

Yangından gelen manzalar yürekleri yakarken birçok gazeteci de tepkisini sosyal medyadan paylaştı ve PKK'yı savunan açıklamalara tepki gösterdi.

Programı yapımcısı Güven İslamoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı'nı mentionlayarak paylaştığı tweetini gazeteci Başak Şengül RT'etti. İslamoğlu'nun tweetini gazeteci Hilmi Hacaloğlu "Bu bir vahşet! Orman yangınları açık bir doğa katliamıdır" mesajıyla paylaşırken, Hacaloğlu'nun bu paylaşımını da gazeteci Özgür Mumcu RT etti. Bunun yanı sıra Adem Metan, İbrahim Karagül, Şamil Tayyar, Turgay Güler, Fatih Er ve daha birçok gazeteci PKK'ya tepki gösterdikleri paylaşımlarda bulundu...

İŞTE O TWEETLER

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum