MEDYA KÖŞESİ

Gazeteciler Sendikası'nda "Cumhuriyet" kavgası çıktı...

TGS İstanbul Başkanı, Cumhuriyet gazetesi davasında tanık oldu... Üyeler isyan etti... Sendika yönetimi sadece "kınama" cezası verince protesto istifaları başladı...

Gazeteciler Sendikası'nda "Cumhuriyet" kavgası çıktı...

Bianet muhabiri ve editörü Elif Akgül, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi'ndeki yöneticilik görevinden istifa etti. Akgül, sendikanın İstanbul Şube Başkanı Ali Açar'ın Cumhuriyet davasında 'tanık' olarak yer almasını ve verdiği ifadenin 'kabul edilemez' olduğunu sendika yönetimine taşıdıklarını belirterek, disiplin kurulunun oy çokluğu ile Açar'a sadece uyarı cezası vermesi üzerine istifa ettiğini duyurdu.

CUMHURİYET İÇİN TANIKLIK YAPIP, İFADESİNDE YAYIN POLİTİKASINI TARTIŞTI

Akgül'ün istifa gerekçesi sendikanın İstanbul Şube Başkanı Ali Açar'ın Cumhuriyet davasında 'tanık' olarak ifade vermesi ve bu ifadesinde gazetenin yayın politikasını tartışması oldu.

Konuyu sendikanın disiplin kuruluna götürdüklerini ancak Açar'a sadece uyarı cezası verildiğini hatırlatan Akgül, bu nedenle sendikadaki yönetim görevinden istifa ettiğini duyurdu.

"MUHBİRVARİ İFADELERİN SAHİBİ..."

Akgül "Muhbirvari ifadelerin sahibi hala görevde ve basın özgürlüğü protestolarında üzerinde TGS önlüğü ile kameralara poz veriyor. TGS yöneticileri ise 'koltuk sevdasına' bu derece kapılmış Açar'ı bir erkek dayanışması edasıyla korumakta beis görmüyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar