KİTAPLIK

Gazeteci Özalp'in bu kitabı çok konuşulacak!

"Mustafa Kemal'in askerlerinin masonlar için darağaçları kuracaklar" diyenler aslında mason muydu? Bu kitap çok konuşulacak.

Gazeteci Özalp'in bu kitabı çok konuşulacak!
GAZETECİLER.COM - Gazeteci Hüseyin Özalp, yeni piyasaya çıkan "Atatürkçüyüz Suçluyuz" adlı kitabında, Atatürkçüleri yıpratmak amacıyla bazı grupların çeşitli provokasyonlar yaptığını anlatıyor. Yarı deli insanlar, sahte peygamberler ile Atatürkçülerin küçük düşürülmeye çalışıldığını belirten Özalp, masonların Atatürkçü gruplar arasına sızma çabalarını da belgeleriyle ortaya koyuyor.

DenemeTanyeri Kitap'tan yayınlanan kitapta, Ergenekon sanığı Ümit Sayın'ın mason üstadlarına yazdığı mektuplar, masonların Atatürkçü grupların arasına sızmasına delil olarak gösteriliyor.

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerine dayanan kitapta, Ümit Sayın'ın önce masonların hayatını mahvettiğini ve üniversiteden atılması için çalıştıkları iddiasını ortaya atarak savunarak, "Masonlar beni öldürecek" dediğini belirtiliyor. Sayın'ın, "Mustafa Kemal'in askerlerinin masonlar için darağaçları kuracakları" yönünde sözler sarfederek kuracakları Kemalist derneklere masonları almayacağını vurguladığı anlatılıyor.

Ümit Sayın'ın bütün bunları yaparken, bir yandan da masonlar adına Atatürkçü grupların arasına sızmaya çalıştığı anlatılıyor.

Kitapta bunun delili olarak ise çarpıcı bir mektup gösteriliyor.

Ergenekon klasörlerinde Ümit Sayın tarafından yazıldığı iddiasıya yer alan mektup şöyle:

"Pek Muhterem Büyük Üstadım,

94 Nolu Dostluk Muh. Locasına kayıtlı bir kardeşinizim. Yaklaşık 5 yıldır Amerika'da Wisconsin Üniversitesi Nöroloji Departmanı'nda bilimsel araştırma yaptığım için, yıllık aidatımı Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) göndererek ödemekteyim. 2000 yılı aidatımı ödemek için Dostluk Muh: Lo: ile temas kurmaya çalışırken, 1999 aidatımı ödediğim halde gayr-ı muntazam ilan edildiğimi öğrendim. Bu konuda bana hiçbir haber verilmemiştir, sekreterliğinize yazdığım mektup ise ilişiktedir.

Türkiye, İngiltere, Hollanda ve Amerika'da masonik çalışmalarda bulunmuş bir kardeşiniz ve akılcılık, bilim, laiklik, demokrasi, devrim, sosyalizm, Atatürkçülük şemsiyeleri altında yıllardır Masonik yeminlere bağlı biçimde hizmet vermekteyim. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası'na son derece zararı dokunan ve kardeşlerimiz hakkında olmadık yalanları yayınlayan Harun Yahya takma ismiyle Masonlar aleyhine kitaplar yazmış komisyona ve Bilim Araştırma Vakfı isimli şeriatçı vakfa karşı mücadele vermekteyim. Bu mücadele basına da yansımıştır. (Medyadaki yazılarından örnekler veriyor.) Dinin karanlığına karşı Masonluğun savunulmasında ön saflarda yer aldım ve mücadele verdim. Halen Harun Yahya'ya karşı mücadele eden, basına deklarasyonlar vermiş bilim adamları grubunun aktif üyesiyim.

İlhan Güngören üstadım kanalıyla size daha önce açıkladığımız Kemalist Türkbirlik Grubu çalışmalarını etkin olarak başlatıyoruz. Bu grup sol ve milli içerikli tüm hareketlerin arka kapılarını kardeş camiamıza açacak ve kitleleri sizlerin akıl ve hikmet dolu yönlendirmelerinize sunacaktır. Bu faaliyetlere Mason kardeşlerimizi ve bağlı organizasyonlarımızı bulaştırmamak ve bize karşı düşmanlığın gelişmemesi için yöntem geliştirilecek ve kurallar konulacaktır. Durumu size de arz etmek için bu mektubu eski üstadım ve çok değerli dostum İlhan Güngören'e iletiyorum. Kardeş Sevgilerimle. Dr. Ümit Sayın."

ÇOK OKUNANLAR