GÜNDEM

Gazeteci cinayeti istifa getirdi! Malta Başbakanı Ocak ayında görevi bırakacak!

Malta Başbakanı Joseph Muscat, geçtiğimiz yıllarda öldürülen gazeteci Daphne Caruana Galizia ile ilgili soruşturmanın hükümet üzerinde yarattığı kriz ve artan baskılar nedeniyle ocak ayında istifa edeceğini açıkladı.

Gazeteci cinayeti istifa getirdi! Malta Başbakanı Ocak ayında görevi bırakacak!

Gazeteci Daphne Caruana Galizia cinayetine ilişkin soruşturma nedeniyle üzerindeki baskı ve protesto gösterileriyle istifaya çağrılan Başbakan Joseph Muscat, Malta televizyonundan istifa edeceğini duyurdu.

Muscat, "Sözümü tuttum. Cinayetle suçlanan üç kişi var ve aynı zamanda iddia edilen beyni de ortaya çıkarıp, suçlamaları yönelttik" ifadelerini kullandı.

Muscat, "İşçi Partisi Başkanı’na 12 Ocak 2020'de partinin yeni liderini belirlemek üzere gerekli süreci başlatması için yazı yazacağım. O gün İşçi Partisi liderliğinden istifa edeceğim. Takip eden günlerde de Başbakanlıktan istifa edeceğim" dedi.

Daphne Caruana Galizia suikastı nasıl oldu?

Araştırmacı gazeteci Galizia, Nisan 2017'de kamuoyunda 'Panama Belgeleri' olarak bilinen olayın Malta ayağında, Başbakan Muscat'ın Özel Kalem Müdürü Keith Schembri, dönemin enerji, şimdiki Turizm Bakanı Konrad Mizzi'nin Panama'da gizli off-shore şirketleri olduğunu ve bunlara Dubai merkezli "17 Black" şirketince para aktardığı iddialarını gündeme getirdi.

Gazeteci Galizia, 16 Ekim 2017'de Bidnja semtindeki evinin yakınında otomobiline yerleştirilen zaman ayarlı bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Fenech ise cumartesi günü, cinayeti organize ve finanse etmek, patlayıcı madde temini suçlamaları yöneltilerek tutuklanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar