GÜNCEL

Gazeteci Boğatekin kaymakama hakaretten ceza aldı, infazı ertelendi

Gerger Fırat Gazetesi Haber Müdürü Özgür Boğatekin, dönemin kaymakamı Ömer Bilgin’e “hakaret” iddiasıyla 1 yıl 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanan Boğatekin'in pandemi nedeniyle infazı ertelendi.

Gazeteci Boğatekin kaymakama hakaretten ceza aldı, infazı ertelendi

Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin, Gerger Fırat gazetesi haber müdürü Özgür Boğatekin’e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasını Haziran’da onamasının ardından gazeteciye tebligat geldi. Gazeteciye gönderilen çağrı kâğıdında savcılığa teslim olması istendi.

Boğatekin, gazetede 2013’te çıkan haberler nedeniyle dönemin Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin’i eleştirdiği için TCK 125’ten hapis cezası almıştı.

Aynı haberlerden dolayı gazetenin genel yayın yönetmeni Hacı Bağatekin hakkında da soruşturma başlatılmış, Hacı Boğatekin’in soruşturmasına bakan savcı haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtip takipsizlik kararı vermişti.

Özgür Boğatekin’e gönderilen tebliğde “Hakkınızdaki ilamın infazı için (On Gün) içerisinde Gerger Cumhuriyet Başsavcılığına veya bağlı bulunduğunuz Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olmanız, teslim olmadığınız taktirde yakalama emri çıkaracağı ve yakalandığınızda kolluk marifetiyle Açık Ceza İnfaz Kurumuna alınacağınız hususu tebliğ ve ihtar olunur" ifadleri yer aldı.

20 Ağustos tarihinde Denetimli Serbestlik Bürosuna gittiğini belirten Özgür Boğatekin, pazartesi günü savcıyla görüşeceğini, cezaevine girip girmeyeceğinin o zaman netlik kazanacağını söyledi.

CEZAEVİNE GİRDİ, KISA SÜRE SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Boğatekin'İN 26 Ağustos'ta cezasının infazı için Adıyaman Yarı Açık Cezaevi’ne girdiğine ilişkin haberler yapıldı.

Bir gün sonra (27 Ağustos) Twitter'da @BogatekinOzgur hesabından açıklama yapan gazeteci, infazın ertelendiğini ve tahliye edildiğini duyurdu.

"İDDİANAMEMİ YAZAN SAVCI FETÖ'DEN TUTUKLU"

Boğatekin, Bianet'e verdiği demeçte "Babam Hacı Boğatekin de aynı haberlerden soruşturma geçirdi. Babam ve benim hakkımda aynı haberler nedeniyle ayrı ayrı soruşturmalar açıldı. Yani babamı ayrı savcı beni ayrı savcı sorguladı. Babama takipsizlik verildi. Bana ise dava açıldı. Yargılama sonrasında ise hapis cezası aldım. Yargıtay 6 yıl sonra Haziran 2020’de cezamı onadı. Bir başka değişle neredeyse 7 sene önce yazdığım haberler nedeniyle şimdi hapis yatacağım. Üstelik iddianamemi yazan savcı şu an FETÖ’den tutuklu... Kaymakama hakaret olarak gösterilen yazılarda kesinlikle hakaret yok eleştiri var. Üstelik haberler müfettiş raporlarıyla desteklenmiş haberler... Yerel basın üzerindeki baskı son seneler de çok fazla arttı ve ulusal basın bize hiç sahip çıkmadı..." ifadelerini kullanmıştı.

İLK HAKİM FETÖ'DEN CEZA ALDI

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Boğatekin'in davasına bakan Gerger Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Recep Ünver, daha sonra hakkında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve meslekten ihraç edilmişti. Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada silahlı terör örgütü üyesi olmaktan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar