KULİS

Gazete Habertürk'te şoke eden deprem!

Gazete Habertürk şok bir işten çıkartma ile sarsıldı! Gazetenin üst düzey isminin görevine dün akşam saatlerinde son verildi.

Gazete Habertürk'te şoke eden deprem!
Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış ile gazetenin yolları ayrıldı.

Ciner Medya Grubu'nun aldığı işten çıkartılma kararı Doğan Satmış'a Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli tarafından iletildi.

Satmış, uzun yıllar Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yaptıktan sonra Mart 2014'te istifa eden Fatih Altaylı'nın da sağ kolu olarak biliniyordu.

HERŞEY BURAYA KADARMIŞ

Ciner Medya Grubu'nun aldığı işten çıkartılma olayını "profesyonellik" olarak nitelendiren Satmış, "Aramızda herhangi bir konuyla ilgili problem yaşanmadı.Böyle uygun gördüler.Herşey buraya kadarmış" dedi.

Deneme

SATMIŞ'IN YERİNE KİM GETİRİLDİ?

Satmış'tan boşalan koltuğa Yazı İşleri Müdürü Kürşat Oğuz getirildi. Yazı İşleri Müdürlüğü görevine ise editörlük görevini yürüten Şahin Bayar atandı. Atama kararları Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli tarafından duyuruldu.

DOĞAN SATMIŞ KİMDİR?

Doğan Satmış, öğrenciyken 1981'de Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Günaydın (1986-1989) ve Bugün (1989) gazetelerinde de görev yaptı. Hürriyet'te 1989'da Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. 17 yıl çalıştı. Gazetenin ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliğinde bulundu.

2006'da Sabah Gazetesi'ne Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak geçti.
2009'da Habertürk Gazetesi'nin kuruluşunda çalıştı, bir süre günlük köşe yazıları kaleme aldı, o tarihten itibaren bu gazetenin Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığını sürdürüyordu.

2002'de araştırma dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başarı ödülü aldı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda iki dönem görev yaptı.
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye Komitesi'nde üye. "Gelecekte Biryerlerde 21. Yüzyıla Yansımalar" adlı kitabı 2006'da yayınlandı.

ÇOK OKUNANLAR