GÜNDEM

Gargara olayı nasıl çarpıtıldı? Yılmaz Özdil, Canan Karatay'ın maillerini yayınladı

Koronavirüse karşı tedbir amacıyla gargara yapmayı öneren Canan Karatay'ın çarptırılan sözleri üzerine Yılmaz Özdil, konuyu köşesine taşıdı..

Gargara olayı nasıl çarpıtıldı? Yılmaz Özdil, Canan Karatay'ın maillerini yayınladı

Canan Karatay, yaptığı çıkışlarıyla gündemde olmaya devam ediyor. Kelle paçanın koronaya karşı iyi geldiğini söyleyen Karatay'ın o sözleri halen akıllarda yer tutarken yeni bir açıklama ortalığı birbirine kattı. 

Canan hoca bu kez koronavirüse karşı gargara yapılmasını önerdi. Bu açıklama kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve çarpıtıldı. Canan hoca bu öneriyi bir tedavi olarak değil önlem olarak vermesine rağmen sosyal medyada birbirinden ilginç yorumlar yapıldı.

Canan Karatay ise çareyi Yılmaz Özdil'e uzun uzun mail atmakta buldu. Özdil ise o mailleri köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Korkaklarla dolu Türkiye'nin en cesur insanlarından biri, hiç şüphesiz Profesör Canan Karatay… Onca saldırıya, onca linç kampanyasına rağmen, sözlerini çarpıtmalarına rağmen, söylemediği sözleri sanki söylemiş gibi yazmalarına rağmen, asla geri adım atmıyor, görüşlerini ısrarla dile getirmeye devam ediyor. ★

En son çıktı, “gargara yapın” dedi. Bunu koronavirüse karşı bir tedavi yöntemi olarak değil, tıpkı maske gibi, koruyucu önlem olarak söyledi. Her zamanki gibi sözlerini çarpıttılar, gargarayla tedavi olur mu filan diye alay etmeye çalıştılar, Profesör Canan Karatay'ın söylediklerini gargaraya getirmeye çalıştılar. Hatta “halk Karatay'ın yalan söylediğini biliyor” bile dediler.

Profesör Canan Karatay, işte bu konuyla alakalı olarak bana bir e-posta gönderdi. “Neden yalan söylemediğimi bilimsel veri ve gerçeklerle açıklamak istiyorum” diyor. Buyrun okuyalım…

“Gargara yapın dedim. ‘Yalan söylüyor' diyenlere, neden yalan söylemediğimi bilimsel veri ve gerçeklerle açıklamak istiyorum.

1) Corona-19 damlacık yoluyla bulaşıyor. Bunu bilmeyen duymayan kalmadı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum