MEDYA KÖŞESİ

Galatasaray Fenerbahçe'yi Saraçoğlu'nda neden yenemiyor?

Uğur Meleke, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi Şükrü Saraçoğlu'nda neden yenemediğini Cevapla TV'ye anlattı...

Spor yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin öncesinde Galatasaray neden Fenerbahçe'yi Şükrü Saraçoğlu'nda yenemiyor? sorusunu Cevapla.TV'ye yanıtladı.

Dönem dönem güç farkları değişti güç dengeleri değişti, galatasarayın çok iyi olduğu zamanları oldu fenerbahçenin çok iyi olduğu zamanlar oldu ama 17 yıldır durum değişmedi. Bazen var sporda bunlar.

Real Madrid, Riazor'da Deportivo'nun  sahasında, 1993-2011 arasında, Deportivo'yu 18 sene yenememişti. Bu arada Deportivo 2. oldu, 8. oldu 18. oldu, küme düştü, tekrar geldi Real Madrid  Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu; La Liga şampiyonu oldu... Brezilyalı Ronaldolar, Roberto Carloslar, Figolar, Beckhamlar, Rauller, Moriantesler, Cristian Ronaldolar... Dünya çapında sayısız  bir sürü üst düzey futbolcular oynadılar bir türlü Deportivo'yu sahasında yenemediler.

Bu biraz herhalde o sahaların da bir ruhu oluyor; müsabakalarında bir genetiği oluyor. Sporcular sahaya çıkarken biraz da genetikten, biraz da tarihin etkisinden, sahanın ruhundan, müsabakanın ruhundan etkileniyorlar. Ayaklarına, sırtlarına, omuzlarına bir yük biniyor belki.

Ben Galatasaraylılar'ın da bu yükü hissettiğine inanıyorum. Şükrü Saraçoğlu'na çıkarken genetik olarak bir baskı var üzerilerinde... Ki Galatasaray 1999-2000'de Samuel Johnson'ın firikiği ile kaybettiği 1-0'lık maçta tek kale oynamıştı... Süper finalli sezonda Miroslav Stoch'un attığı gol ile Fenerbahçe 2-1 kazandığında Galatasaray belki de 5 tane gol atabilirdi o kadar çok pozisyonu vardı ama olmadı; başaramadılar...

Demek ki tarihsel bir yük var, bu tarihsel yükü ne zaman atarlar? İşte Real Madrid bir gün Deportivo'yu Ronaldo'yu gol attığı  maçta yendi ve o konu kapandı... Birgün de Galatasaray da oyle bir günü yakalarsa bu konu kapanır gider ve ama henüz yakalayamadılar ve o tarihsel yük sırtlarında duruyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar