MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur'dan Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e çağrı

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Soner Yalçın'ın yeni elemanı olduğunu iddia ettiği Aytunç Erkin’e köşesinden çağrı yaptı.

Fuat Uğur'dan Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e çağrı

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Soner Yalçın başta olmak üzere Sözcü yazarlarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Özel yöntemlerle yazar yetiştirdiğini söylediği Soner Yalçın hakkında "Eğer birine çamur atacaksa yöntemi bellidir. Hedef kişiye dair herkesin bilebileceği doğrularla döşer yazısını. Amaç kafasını karıştıracağı kitleye “Adam doğru yazıyor” dedirtmektir. Ardından “doğru”larının arasına önceden hazırladığı zehirli yalanlar ve her türlü alçakça iftirayı özenle yerleştirir. Bana da aynını uyguladığı için yakından tanığım buna." değerlendirmesi yapan Uğur,  Yalçın'ın son adamı olduğunu söylediği Aytunç Erkin'in kendisini hedef aldığını belirtti.

Erkin'e köşesinden çağrıda bulunan Uğur şu ifadelerle yazısına son verdi:

Kendini kullandırtma Aytunç. Biliyorum satılan bir gazetede yazmak egonu şişiriyor ama bak, sana ve Sözcü okurlarına günlerdir anlatmaya çalışıyoruz. Çok kirli bir patronunuz var.Bu kadar geçmiş deşelemeye meraklısın hiç mi ilgini çekmiyor? Gazetenin sahibi, yöneticileri ve yazarları hakkında ciddi iddialar var. MASAK raporlarına da yansıyan para trafiklerinden, FETÖ’ye destek veren manşetler ve yazılara dek. Patronun yurt dışında, FETÖ soruşturmasından firari, daha ne diyeyim sana. Tuttuğun kızgın patates elini çok fena yakabilir, benden söylemesi.

Tetikçi yetiştirme yöntemi ve Soner Yalçın ekolü
Bir televizyon programından sahne... Geçmiş gün, FETÖ’nün sahibi olduğu Bank Asya’nın futboldaki sponsorluk girişimi konuşuluyor.

Sunucu Aytunç Erkin adlı biri, konuğu da boynuna kelebek kondurmuş Sözcü yazarı ve Oda tv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın.
Aytunç’un Soner Yalçın’ın yanında ve nezaretinde yetişmekte olduğunu daha ilk dakikalardan öğreniyoruz. “Bak, bu konu bildiğin gibi değil, bunu çalış, sana ev ödevi olarak veriyorum” filan diyor.
Aytunç Erkin gayet saygılı, çünkü karşısındaki ona istihbaratçılığı, algı operasyonunun nasıl yapılacağını, itibar suikastı yöntemlerini ve tetikçiliği öğretmekte olan kişi. Henüz çaylak ama öğrenmeye istidatlı ve kullanışlı bir malzeme olduğu anlaşılıyor. Kendisini piyasaya tanıtmak için birkaç kitap yazdıran da sonuçta o.
Soner Yalçın’ın en büyük özelliğidir bu.
Bir marangoz titizliğiyle malzemelerini işler. Dişbudakları filan ayıklar, onlara sürekli ev ödevi verir ve sonuçta kabasını alarak şekillendirdiği malzemeyi çıkarttırdığı kitaplarla cilalayıp pazarlar.

ADAMLARINI FETÖ GAZETESİNDE ÇALIŞTIRDI

Ama garip görünse de onlara yönelik fikirlerimizin ne denli doğru olduğunu teyit eden paradokslar da ortaya çıkar bu arada. Örneğin Soner Yalçın yetiştirmesi bir “yazar” FETÖ’nün gazetesi olan KARŞI’da çalışır. 17-25 Aralık yargı darbesi başladıktan sonra yayın faaliyetine geçen ve sahibi Turan Ababey’in “Bu gazeteyi FETÖ kurdu, zaten onlar yönetiyordu” diye ifşa ettiği KARŞI gazetesinden söz ediyorum. Şimdi yargılanan tutuklu eski CHP Milletvekili Eren Erdem gazetenin Genel Yayın Yönetmeni, Soner Yalçın’ın Aytunç Erkin gibi Oda tv’deki diğer çaylakları Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan’ın da yazarı olduğu gazeteden.
Turan Ababey Karşı gazetesi artık işlevini görmesi nedeniyle kapatıldıktan sonra “Tapeler cemaatin bir şirketinden geliyordu. MİT tırlarıyla ilgili görüntüler ilk bize geliyordu. Soruşturmalar, kasetler her şey geliyordu” demişti.
Dramatik olan şu ki aynı sözü Soner Yalçın’ın yetiştirmesi, Karşı’nın muhabiri Barış Pehlivan da söylüyordu. Barış Pehlivan KARŞI’da yayınlanan FETÖ’nün MİT tırlarına yönelik operasyonunu “MİT tırları operasyonu dosyasını Cemaat’ten aldık. Ayrıntılar KARŞI’da” diye yazarak FETÖ ile aralarındaki iş birliğini aleniyete dökmekten çekinmiyordu.
Yıl 2015’ti ve öylesine pervasızdılar. Erdoğan’ı devirmek için alenen FETÖ ile iş birliği yaptıklarını bu sözlerle ifşa etmekten katiyen çekinmiyorlardı. Devireceklerinden o kadar emindiler ki…
Soner Yalçın’ın eli, çömezleri Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan’ın her an üzerinde. Ama bir yandan da yeni sürüm bir başka elemanını; Aytunç Erkin’i üzerimize saldı. Hem de FETÖ’cü olmamakla birlikte FETÖ’ye bilerek ve isteyerek destek vermekten yargılanan Sözcü gazetesinde.

SONER YALÇIN’IN ÖZEL YÖNTEMLERİ

Evet, Soner Yalçın bu tür adamları yetiştirir. Sonuçta onu da yetiştiren birileri vardır. Özel bir personel olduğu aşikâr. Tahminlerim var ama nereye hizmet ettiği henüz belirsiz. Belki bilenler vardır. Hakkındaki kimi tahminleri o da işitiyor olmalı ki son günlerde yazılarıyla hedef şaşırtıyor. Misal “İyi olanı övmek kötü olanı yermek” kılıfıyla ikide bir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a övgüler düzüyor.
Tipik bir psikolojik harp elemanı. İsrail’de yayınlanan ve algı operasyonlarıyla yalan haber yayan AWD News’in âdeta Türkiye şubesi olan Oda tv internet sitesinin kurucusudur sonuçta Soner Yalçın. “Eğer insanları ikna edemiyorsan akıllarını karıştır ve zihin bulanıklığı oluştur” onun en önemli çıkış noktasıdır. Doğal olarak her türlü yalan ve tezvirat ihtisas alanıdır. Hedefi belirler, yalanı hazırlar, dezenformasyonu ilgili hedefe göndermek üzere yayınlar.
Eğer birine çamur atacaksa yöntemi bellidir. Hedef kişiye dair herkesin bilebileceği doğrularla döşer yazısını. Amaç kafasını karıştıracağı kitleye “Adam doğru yazıyor” dedirtmektir. Ardından “doğru”larının arasına önceden hazırladığı zehirli yalanlar ve her türlü alçakça iftirayı özenle yerleştirir. Bana da aynını uyguladığı için yakından tanığım buna.
Tüm bunları yaparken “eğitimli” okurları için çeşitli entelektüel dokunuşlar döktürür ki etkili olsun. Çömezi Aytunç Erkin’e de öğretmiş olmalı, evladım Hauser dinlediğini, film izlediğini ispat etmek istemiş okurlara. Bizimle ilişki kurmaya çalışıp örnek gösterdiği filmi bile izlememiş, saçmalamış kelimenin tam anlamıyla. Şimdi bu satırları okuyunca izler ve yeniden yazar eminim.

AYTUNÇ ERKİN’E SON ÇAĞRI

Soner Yalçın’ın nezdinde Aytunç Erkin henüz acemi ama yetişecek. Dediğim gibi malın gözü, “tetikçi ham maddesini” iyi tanıyor. Üstelik Orhan Kemal’in unutulmaz eseri Bekçi Murtaza karakterinin o ünlü "Almışım amirlerimden terbiye, görmüşüm kurs. Görseydin kurs, alsaydın sıkı terbiye büyüklerinden konuşmazdın böyle cahil sözler. Bilirdin yüksektir bir vazife her şeyden" sözlerini içselleştiren bir potansiyel var Aytunç’ta.
Şimdilik böyle ucuz ve basit numaralarla bizi karalamayı sürdürse de ben yeniden ona tavsiyede bulunuyorum:
Kendini kullandırtma Aytunç. Biliyorum satılan bir gazetede yazmak egonu şişiriyor ama bak, sana ve Sözcü okurlarına günlerdir anlatmaya çalışıyoruz. Çok kirli bir patronunuz var.
Bu kadar geçmiş deşelemeye meraklısın hiç mi ilgini çekmiyor? Gazetenin sahibi, yöneticileri ve yazarları hakkında ciddi iddialar var. MASAK raporlarına da yansıyan para trafiklerinden, FETÖ’ye destek veren manşetler ve yazılara dek.
Patronun yurt dışında, FETÖ soruşturmasından firari, daha ne diyeyim sana.
Tuttuğun kızgın patates elini çok fena yakabilir, benden söylemesi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar