MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur'dan olay yazı: Var mısınız Muharrem İnce için # MeToo hareketine

Talat Bulut hakkındaki taciz iddiası ile ortalığın yıkıldığını söyleyen Fuat Uğur, kadınlar ve kadınların yanında olduklarını yazan erkeklere seslendi ve "Var mısınız Muharrem İnce için # MeToo hareketine." dedi.

Fuat Uğur'dan olay yazı: Var mısınız Muharrem İnce için # MeToo  hareketine

Türkiye yazarı Fuat Uğur bugün çok dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Talat Bulut hakkındaki taciz iddialarını köşesine taşıyan Uğur, Muharrem İnce hakkında 9 yıl önce taciz davası açan ve yaşadıklarını dile getiren Fatma B. isimli kadını hatırlattı. Uğur, "Hadi bakalım kadınlar. Nevşin Mengüler, Ayşenur Arslanlar, Melis Alphanlar, Ece Temelkuranlar, Banu Güvenler, Yazgülü Aldoğanlar, Şirin Payzınlar, çok bir devrimci Sılalar, Halit Ergenç ve sevgili eşleri Bergüzar Koreller, Elif Çakırlar, Akif  Bekiler, Ertuğrul Özkökler, bir AK Partili ismin geçmişinde böyle bir şey olsa en az on yazı patlatacak olan Ahmet Hakanlar, beyzbol sopalı ama nasılsa “kadın dostu” olan Fatih Altaylılar, her olaya ciğeri dağlanan Sezen Aksular ve aklıma gelmeyen daha onlarcası… Evet onlarcası.Neredesiniz? Muharrem İnce’nin bu tacizi sizin canınızı yakmıyor mu?Mağdure Fatma B. “Kaşınmıştır, kuyruk sallamıştır” da ondan mı Muharrem İnce’ye tek fiskelik bir sözünüz yok?Ahlakla ilişkiniz tabi olduğunuz ideolojinizle mi sınırlı? Tacizle suçlanan birini Cumhurbaşkanı mı yapmak istiyorsunuz?Haydi kadınlar, kadınların yanında olduklarını yazıp duran erkekler!Var mısınız Muharrem İnce için # MeToo  hareketine." ifadelerini kullandı.

#MeToo hareketi nerede, Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı

Hakkında 93 taciz suçlaması olan Harvey Winstein tutuklandı ve artık kadınların kendilerini daha yürekli biçimde ifade edebilmelerinin önü açıldı. Akla hayale gelmedik oyuncuların ve yönetmenlerin 20-30 yıl öncesine kadar uzanan taciz skandalları nedeniyle başları derde girdi. Hollywood ya da Batı sinemasındaki kadın oyuncuların, politik şahsiyetlerin yakınındaki kadınların tek tek uğradıkları tacizleri ve bunu kimin yaptıklarını anlatmaya başlamaları yeni bir dönemi başlattı.
Adına #me too hareketi diyorlar.
Bu hareket Türkiye’de de başlamalı.
İki gün önce yine bir Amerikan televizyonu olan FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisindeki başrol oyuncusu Talat Bulut hakkındaki taciz iddiası nedeniyle ortalık yıkılıyor. Meğer tüm kadın oyuncular “Ohoo, biz biliyoruz zaten o hep öyledir” diyorlarmış Ayşe Özyılmazel’e. Özyılmazel de “Madem öyle neden susuyor ve suça ortak oluyorsunuz” diye soruyor kadınlara.
Ben de Ayşe Özyılmazel dâhil tüm kadın yazarlara, oyunculara, namuslu ve dürüst insanlara soruyorum.
Sizler Muharrem İnce’nin çok değil bundan 9 yıl önce Fatma B. Adlı kadının kapısına dayanıp “Çok abazanım çabuk gel” demesini neden gündeme getirmiyorsunuz? Burada tacize uğrayan, dava açtığı için tehdit edilen ve hatta davadan vazgeçmesi için rüşvet teklif edilen Fatma B. hiç korkmadan ortaya çıktı ve başına gelenleri anlattı üstelik.
Hadi bakalım kadınlar. Nevşin Mengüler, Ayşenur Arslanlar, Melis Alphanlar, Ece Temelkuranlar, Banu Güvenler, Yazgülü Aldoğanlar, Şirin Payzınlar, çok bir devrimci Sılalar, Halit Ergenç ve sevgili eşleri Bergüzar Koreller, Elif Çakırlar, Akif  Bekiler, Ertuğrul Özkökler, bir AK Partili ismin geçmişinde böyle bir şey olsa en az on yazı patlatacak olan Ahmet Hakanlar, beyzbol sopalı ama nasılsa “kadın dostu” olan Fatih Altaylılar, her olaya ciğeri dağlanan Sezen Aksular ve aklıma gelmeyen daha onlarcası… Evet onlarcası.
Neredesiniz? Muharrem İnce’nin bu tacizi sizin canınızı yakmıyor mu?
Mağdure Fatma B. “Kaşınmıştır, kuyruk sallamıştır” da ondan mı Muharrem İnce’ye tek fiskelik bir sözünüz yok?
Ahlakla ilişkiniz tabi olduğunuz ideolojinizle mi sınırlı?
Ha evet, Sözcü adlı gazete yazdı, tacize uğraşan kadın meğer "AKP"liymiş, yoksa ondan mı? Böyle olunca belki de haketmiştir ha sizin gözünüzde?
Tacizle suçlanan birini Cumhurbaşkanı mı yapmak istiyorsunuz?
Muharrem İnce’de gerçekten bir problem var. Geçen gün Trabzon’da konuştuğu bir hanımın omuzlarına anormal biçimde abanıp konuşmasındaki sakilliği de bizi ciddi şekilde irrite etti.
Haydi kadınlar, kadınların yanında olduklarını yazıp duran erkekler!
Var mısınız Muharrem İnce için # MeToo  hareketine.
Sizler Donald Trump’ın 20 yıl önceki bir porno oyuncusuyla birlikteliğini Brezilya dizisi gibi yayınlayan CNN’i izleyip duranlar.
Bu sizin için bir şey ifade etmiyor mu?
 
HEM “DAVET EDİLMİYORUM” DİYE DERT YAN HEM DE DAVET EDENLERE “KAŞAR GAZETECİ” DE
 
Artık kendisinin herhangi bir sözünü ciddiye alabilmemiz için kendimize kabul ettirebileceğimiz bir haklı gerekçe bulamıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 yıldaki yalan, iftira, çelişkiler toplamını egale etmeye soyunmuş bir kişiden söz ediyoruz. Yani Muharrem İnce’den.
Yalan, kaypaklık, kıvırma, iftira atma, onlarca birbiriyle çelişen açıklama yapma, söylediğini “söylemedim” diye yalanlama.
Gösterdiği performans fevkaladenin fevkinde ve dediğim gibi Kılıçdaroğlu’nun geçmişten bugüne gelen performansına kıç attırıyor.
Bir açıklamasını gördüm dün. Şöyle diyor:
“Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki seçimlerde medyanın tavrını biliyorsunuz. Yaptığımız mitingleri göstermeyen, hükûmetin baskısı altında inim inim inleyen bir medya var. Onun için sizlerden isteğim beni You Tube’dan izlemeniz.”
İnce “TRT’nin önünde bizi yayınlamadıkları için miting yapacağım” derken TRT’nin kendisini canlı yayınladığından habersiz konuşuyor.
Hatırlayacaksınız biz Muharrem İnce’yi TGRT’deki Medya Kritik programında iki hafta önce davet ettik ve “Ekranlarımız size açık, buyrun gelin” dedik. Bu davetimizi program boyunca tekrarladık. Ertesi günü de davetimizi yeniden duyurduk. Aynı şekilde Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve arkadaşları da Ülke TV’deki programlarına davet ettiler.
Ama Muharrem İnce tuttu “Yandaş medya beni programa çıkarmıyor” deyiverdi. Bunun üzerine davetlerimizi Twitter’da da kendisine ulaştırıp programlarımızda yaptığımız açık davetin videosunu paylaştık.
Sonra bu zat ne dedi biliyor musunuz?
Biliyorsunuz tabii.
Utanmazlık ve kepazeliğin sınırlarını zorlayarak “Ben iktidar yalakası kaşar gazetecilerin programlarına çıkmam” dedi.
Normal bir insan kendisine yapılan davetleri görmezden, işitmezden gelip “Beni davet etmiyorlar” dedikten sonra yaptığımız davetleri gözüne sokunca da “Ben iktidar yalakası kaşar gazetecilerin programlarına çıkmam” der mi?
Size göre hakikaten bu normal mi?
Biz artık şaşırmıyoruz.
Kaşar ve yalaka sözcüğünü bizler için kullanan ama CHP yandaşı televizyonlarda bol bol boy gösteren bir siyasetçinin geçmişteki taciz skandallarıyla ve kepazelikleriyle tipik bir # MeToo skandalının öznesi olması gerekirken Cumhurbaşkanı adayı olmaması gerekirdi.
Yukarıda anlattık.
Anlaşılıyor ki bu durum CHP’deki bir marangozluk hatasının sonucu.
Gerçi CHP’deki marangozluk hatası Baykal ekarte edildikten sonra hayli arttı.
Bu da ayrı bir vak’a...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar