MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur'dan Mansur Yavaş'a istifa çağrısı

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Mansur Yavaş için "Kazansa da kaybetse de batmış durumda" yorumunda bulundu.

Fuat Uğur'dan Mansur Yavaş'a istifa çağrısı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın hakkında açılmış olan davaları hatırlatan Türkiye yazarı Fuat Uğur "Böylesine ağır mahkeme kararlarının ve suçlamaların muhatabı olan birinin iktidarı ele geçirdiğinde yapacaklarını düşünemiyorum bile." dedi.

Mansur Yavaş'a istifa çağrısında bulunan Uğur " Yol yakınken adaylıktan istifa etmeli.Çünkü bu seçim Mansur Yavaş’ın, dürüstlük, ahlak, hak, hukuk ve adaletle imtihanı aynı zamanda." ifadelerini kullandı.

Mansur Bey durum vahim, yol yakınken istifa edin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım özetlemiş:
“Mansur Bey’in çektiği mesajları görüyoruz. Üç kuruş para için ne hâllere düştüğünü de gördük. Bu mesajlara bakınca işin vahameti daha iyi anlaşılıyor. Bu tür mesajlar bizim Ankara’ya çıkardığımız adayın karakterinin bir özetidir. Çok üzgünüm. Keşke bu mesajları görmeseydik”
Mansur Yavaş’ın havası şu:
“Seçimlere az bir vakit var. Rüzgârı arkamıza aldık, seçmene yediririz biz bunu. Unuturlar nasıl olsa. HDP’liler de bize oy verecek. Hele bir seçilelim sonrasına bakarız.”
Oysa böylesi bir durum dünyanın başka bir ülkesinde olsa o aday bırakın aday olmayı, insan içine çıkamaz. Böylesine ağır mahkeme kararlarının ve suçlamaların muhatabı olan birinin ERK’i(iktidarı) ele geçirdiğinde yapacaklarını düşünemiyorum bile.
Daha önce de söyledim. Yavaş kazansa da kaybetse de batmış durumda.

HAKKINDAKİ DAVALAR
Görevi Kötüye Kullanma (Mükerrer senet tahsilatı), Huzur Ve Sükûnu Bozma (Tehdit mesajları)
Ankara Batı Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde, karşılığı olmayan senedi işleme koymak, mükerrer senet tahsilatından dolayı “Görevi Kötüye Kullanma”, Necmettin Kesgin’e gönderdiği tehdit ve şantaj mesajlarından dolayı da “Huzur Ve Sükûnu Bozma” suçundan ceza davası açılmış durumda. Mansur Yavaş’ın savunması bekleniyor.
Örgüt kurma, sahtecilik, şantaj, tehdit...(GİZLİ DOSYA)
Necmettin Kesgin’in, Mansur Yavaş aleyhine sahte senet başta olmak üzere diğer yaşadığı tüm süreçleri içeren bir suç duyurusunda bulunuyor. Alınan bilgiye göre bu dava dosyasına Yavaş’ın özellikle yargı içinde deşifre edilen ilişkilerine dair kayıtlar, bilgi ve belgelerle bazı gizli kamera görüntüleri ve telefon görüşme kayıtlarının konduğu belirtilmekte.

Diğer gizli dosya
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2018/84990 no.lu dosyasının konusu ise “Resmî evrakta sahtecilik, yargı içinde örgüt kurma, şantaj, tehdit, özel hayatın gizliliği” başlığını taşıyor. Bu konuda savcılık incelemesi devam ediyor. İçerik konusunda fazla bilgiye sahip değiliz çünkü bu dosya hakkında da gizlilik kararı var.

Kaçak işçi çalıştırmak
Bu dosya çok ilginç. Çünkü Mansur Yavaş, bir tanığın beyanına dayanarak Necmettin Kesgin’e 4 yıl hapis cezası verdirebildi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki celsede konuşan tanık ise Mansur Yavaş’ın bürosunda sekreter olarak çalıştığı ileri sürülen Elif İ. isimli kadın. Elif İ. duruşmada, 2013 yılı Ocak ayından beri Mansur Yavaş’ın bürosunda sekreterlik yaptığını, o tarihlerde Necmettin Kesgin’in Mansur Yavaş’ın bürosuna birkaç defa geldiğini ve ona çay servisi yaptığını beyan ediyor.
Oysa Necmettin Kesgin aleyhine tanıklık yapan Elif İ’nin, SGK kayıtlarına göre o tarihlerde Mansur Yavaş’ın bürosunda değil 2014 yılına dek Ankara Bilkent Atatürk Araştırma Hastanesi yemekhanesinde taşeron işçi olarak çalıştığı tespit ediliyor. Bu kadın hakkında yalancı şahitlikten dolayı yapılan suç duyurusu var ama mahkeme başkanı ne gariptir ki SGK kayıtlarını istemeye gerek duymadan reddetti. Ama yine de Mansur Yavaş hakkında bu kez Elif İ. adlı kadını kaçak olarak çalıştırma suçlamasından bir dava açıldı.

SAHTE SENET davası
Necmettin Kesgin ve Mansur Yavaş’ın birbirleri aleyhine açtıkları “Menfi Tespit Davası” ile “Alacak Davası” 6. Ticaret Mahkemesinde (2015/695 E.) birleştiriliyor ve bu davada SAHTE SENET olayı ele alınıyor.
Biliyorsunuz, bu senetteki imzanın, Yavaş’ın iddiasının aksine Necmettin Kesgin’e ait olmadığı Adli Tıp ve üç bilirkişi raporuyla tespit edildi. Ve Mansur Yavaş da 500 bin liraya yakın ceza aldı. Bu ceza da Yargıtay tarafından onandı.

Malatya icra takip dosyası
Necmettin Kesgin’in ağabeyi Necdet Kesgin tarafından takibe açılan davanın Malatya 2. İcra Hukuk Mahkemesi 2019/43 numaralı dosyasında hâlen devam etmekte olduğu belirtilmekte. Yavaş aleyhine başlatılan bu takip miktarı şu anda 500.000 liraya yakın bir miktara ulaşmış.
Son sözü söyleyelim: Mansur Yavaş yol yakınken adaylıktan istifa etmeli.
Çünkü bu seçim Mansur Yavaş’ın, dürüstlük, ahlak, hak, hukuk ve adaletle imtihanı aynı zamanda.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar