GÜNDEM

Fuat Uğur'dan kritik soru: FETÖ temizlendi mi?

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yıldönümü yaklaşırken;Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur’dan, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a üniversitelerdeki FETÖ’yle mücadele konusunda sorular geldi.

Fuat Uğur'dan kritik soru: FETÖ temizlendi mi?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, Darbe Girişimi’nden 3 gün sonra yaptığı:"Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir yönetici ve akademisyen kalmamalı. Akademi camiasını bu terör örgütünden tamamen temizleyin.”sözlerini hatırlattığı köşesinde ortada tam tersi bir vehametin olduğunu söyledi. 

FETÖ için üniversitelerin bir  kale olduğunu ifade eden Uğur:"FETÖ’nün AKADEMİK GENELKURMAYI olarak nitelenen ve diğer kurumlara insan sevkiyatı yapmak için hazırladığı üniversitelerdeki elemanları, 15 Temmuz sonrası yerin altına girdiler. Biz onlara kripto diyoruz. Bir kısmı Atatürk resimli tişörtler giyip içki içiyorlar, bir kısmı da çeşitli tarikat ve cemaatlere kapağı atıyorlar renklenerek.Oysa FETÖMETRE benzeri bir araştırma yapılsa hemen hepsi ortaya dökülebilir.” dedi. 

FETÖ’nün en önemli özelliğinin,çekirdekten yetiştirdikleri çocukları, kendi eğitim kurumlarına göndermeleri olduğunun altını çizen Uğur:“Onlar, açtıkları “Atatürkçü” kimlikli okullarda cemaat dışından çocuk devşiriyor ve üniversitelere sokuyorlardı.Kendi yetiştirdikleriyle devşirdiklerinin başarı garantisi zaten çalıntı sorular sayesinde yüksekti. Şimdi soruyorum Yekta Saraç’a: Üniversitelerde tespit edilen FETÖ’cü sayısı 500-600 ile sınırlı olabilir mi sizce? Bu akla ve mantığa uygun geliyor mu? Sayın Saraç akademi camiasına “Varsa şüphelendiğiniz, bildirin gereğini yaparım” demişti. Sırf bana gelen maillerde anlatılanlara bakıyorum, bir de üniversitelere. Ortada tuhaf bir paradoks var.” diyerek Yekta Saraç’a yanıtları beklenen şu soruları sordu: "YÖK içinde FETÖ ile ilgili yargıya intikal etmiş ne kadar dosya var? Savcılıklar tarafından gönderilen şikâyetler YÖK ve Millî Eğitim Bakanlığında mı bekletilmekte? Bu dosyaların sümen altı edildiği iddialarına verecek cevabınız nedir?Şimdiye kadar kaç FETÖ dosyası sonuçlandı?"

Yazının tamamı için tıklayınız

 

 

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum