GÜNDEM

Fuat Uğur'dan İmamoğlu'na: Abdülhamit’e “aşağılık” diyenleri destekliyorsunuz

Türkiye yazarı Fuat Uğur'un hedefinde son günlerde Fatih'in portresinin alınması ile eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı.

Fuat Uğur'dan İmamoğlu'na: Abdülhamit’e “aşağılık” diyenleri destekliyorsunuz

Ekrem İmamoğlu'nun Yunanistan'da Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik yaptığı açıklamayı hatırlatan Fuat Uğur, "Yetmedi mi bu algı rüzgârı? Hâlâ seçmeni inşaat müteahhitliğinden edinilen tecrübeyle kandırılmaya müsait müşteri gibi görme ısrarı neden?" diye sordu.

 Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın çirkin sözlerine de değinen Uğur  "Tele-1 kanalına reklam ve benzeri yollarla destek çıkmaktasınız." diye yazdı.

İşte Fuat Uğur'un 'Fatih’in tablosunu satın aldıysan Ayasofya’nın cami olmasına neden karşısın?' başlıklı yazısı:

MESELE TABLO DEĞİL EKREM BEY
 
Lâkin mesele İmamoğlu’nun eli poposunda Fatih türbesi ziyaretiyle de sınırlı değil.
Başlıkta da ifade ettim. Fatih’in tablosunu satın alan Ekrem İmamoğlu tuttu Yunanistan’da yapılan Uluslararası Delphi Ekonomi Forumu’na telekonferansla katılıp Yunan gazeteci Alexis Papachelas’ın kendisine yönelttiği “Ayasofya ibadete açılmalı mı?” sorusuna “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye'nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor” cevabını verdi.
 
SEÇMEN KANDIRILMAYA MÜSAİT BİR MÜŞTERİ Mİ GÖZÜNÜZDE?
 
Sayın İmamoğlu bakımından sorun şuradaydı:
1-İstanbul’u fetheden padişah, sizin tablosunu satın aldığınız Fatih Sultan Mehmet’in ta kendisi.
2-Şehre girer girmez Ayasofya’da namaz kılıp o günden ilk müjdeyi veren ve hemen ardından Ayasofya’yı onararak camiye çeviren yine Fatih Sultan Mehmet. O dört minareyi efsanevi isim Mimar Sinan’a diktiren de Osmanlı ve Fatih’in torunları.
Peki, şimdi tablo alınınca her şey unutulup gidecek mi?
Yetmedi mi bu algı rüzgârı?
Hâlâ seçmeni inşaat müteahhitliğinden edinilen tecrübeyle kandırılmaya müsait müşteri gibi görme ısrarı neden?
 
FATİH’İN TORUNU ABDÜLHAMİT’E “AŞAĞILIK” DİYENLERİ DESTEKLİYORSUNUZ
 
Oysa seçmenin size verdiği avans çoktan miadını doldurdu, haberiniz var mı Ekrem Bey?
Daha bitmedi…
O satın aldığınız tabloda resmedilen Fatih Sultan Mehmet’in torunu, Osmanlı’nın en kritik zamanında saltanat koltuğuna oturup ülkesini geliştirip düşmana toprak kaptırmadan yöneten ama ne yazık ki Batıcı müfredatın yetiştirdiği İttihatçı çetelerin darbesiyle devrilen Sultan Abdülhamit’e ağız dolusu küfredip “aşağılık” diyen bir merdane meczubunun yönettiği Tele-1 kanalına reklam ve benzeri yollarla destek çıkmaktasınız.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar