GÜNDEM

Fuat Uğur'dan bomba iddia: FETÖ'nün gizli sistemi MERNİS mi?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, FETÖ mağduru yüksek mühendis Ayhan Şahin'e dayandırdığı iddiasında FETÖ'nün MERNİS sistemi üzerinden askeri okullara alacakları isimleri belirlediğini söyledi.

Fuat Uğur, bugünkü köşesinde önemli bir konuyu ele aldı ve FETÖ mağduru bir yüksek mühendis olan Ayhan Şahin'in tespitlerine yer verdi.

Şahin'in aktardığı teknik bilgilere göre örgüt üyelerinin sınavda yüksek not almasını sağlamak için TC numaraları ve aday numaralası üzerinden kolay bir algoritma üretmek için MERNİS sistemi kullanıldı.

Konunun araştırılması çağrısında bulunan Fuat Uğur, bu sistemin ByLock'tan daha karmaşık ve gizli bir sistem olduğunun altını çizdi. 

İşte Uğur'un yazısından ilgili bölüm:

Evet, gelelim Ayhan Şahin’in ilettiği asıl konuya.
Yani “FETÖ’nün kodlama sistemi MERNİS’ten mi kaynaklı?” sorusunun cevabına.
 
O GAZETE HABERİ KODLAMA SİSTEMİNİN İPUCUNU VERMEKTE
 
Önce bir gazete haberine bakalım.
Bu yıl Ekim ayının 21’inde çıkmış bir haber bu. FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün bugüne kadar ORTAYA ÇIKMAYAN BİR YÖNTEMİ olduğunu deşifre etti. Bir FETÖ itirafçısı, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun 2013 yılındaki mülakat komisyonunda yer aldığını belirterek, personel alımlarında örgüt elemanlarının kodlama sisteminin nasıl yapıldığını anlattı.
İtirafçının verdiği bilgilere göre, mülakata alınan örgüt elemanlarına aday ve kimlik numaralarıyla örgütsel bir kodlama yapıldı ve bu kodlama sayesinde onlara yüksek notlar verilerek işe alındı...
İtirafçının verdiği bilgiye göre aday numaralarının 2’nci ve 3’üncü hanelerindeki rakamların toplamı 9, 10, 11 ve 12 olan şahıslar ÖRGÜT mensubuydu.
 
T.C. KİMLİK VE ADAY NUMARASINI KARIŞTIRARAK KODLAMA
 
İşte bu bilgiden yola çıkan savcılık da 2013 yılında sınavı kazanan kişilerin aday ve kimlik numaraları üzerinde Kriptoloji uzmanlarına inceleme yaptırarak bir bilirkişi raporu hazırlattı.
Peki, nasıl yapılabilir bu, kolay bir yöntem mi?
Örneğin sınava giren bir kişinin T.C. kimlik numarası 98765432109, öğrenci aday numarası ise 0189 olsun.
Sınava 5000 kişi katılsın ve 266 kişi alınsın.
Burada KİMLİK ve ADAY numarası üzerinden bir algoritma(Problemi çözmek için tasarlanan yol) oluşturabilmek ve elle kodlamak yıllarca sürer.
İşte bu konuda bana son derece karmaşık gelen teknik bilgileri yazarak ilginç bir tez ortaya koyan Ayhan Şahin’in Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere tüm ilgili bakanlıklara, savcılıklara ve emniyete gönderdiği İDDİASI şu:
 
SİNEKLERİ ÖLDÜRMEK YERİNE BATAKLIĞI KURUTALIM
 
“Evet, T.C. kimlik numaraları ve sınava giren kişilerin aday numaralarını harmanlayarak bir kodlamayı elle yapmak yıllar sürebilir ama eğer MERNİS dediğimiz e-Devlet veri tabanı kullanılırsa birkaç bitlik varyasyonla tüm kurumların mensupları listelenebilir ve örgüt mensupları da şifrelenebilir.
Yukarıda, habere konu olan olaydaki TSK içindeki son kodlama işleminin temel mantığı da T.C. kimlik numarası. Örgüt her dönem için ayrı bir algoritma üretmiş olabilir. Ama bu algoritma çözüldüğünde e-Devlet belki de ByLock’tan daha kesin bir delil hâline gelebilecektir. Bu nedenle MERNİS projesindeki 2004, 2007, 2010, 2011’deki back up verilerini bir grupta, 2012, 2014, 2016 ve 2017 verilerini de bir başka grupla karşılaştırmalı tablolar hâlinde değerlendirmek gerekir.”
Yani buradaki AMAÇ şu:
FETÖ üyelerinin ilk kayıtlarıyla son kayıtları arasında bir fark var mı?
Bu yüzden sağlıklı bir inceleme için 2012 öncesinde herhangi bir tadilat ve tahrifat yapılmamış bilgilere ulaşmak doğru çözümlerden biri…
Ayhan Şahin, tam 5 yıl önce UYAP dosyasına bu kodlama sistemini ayrıntılarıyla sunduğunu ifade ederek şöyle diyor:

“Sinekleri öldürmekle bataklık kurutulmaz. Bataklığın kaynağı T.C. numaralarının kaydedildiği MERNİS projesidir. FETÖ’nün kriminal bir örgüt olduğunu unutmayalım.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar