GÜNDEM

Fuat Uğur yazdı: Buğra Kavuncu'nun 'enteresan' cevapları

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ'den tutuklu dayısı Enver Altaylı'yı işaret ederek FETÖ'cü suçlamasında bulunması konusunu bugünkü köşesine taşıdı. .Uğur,

Fuat Uğur yazdı: Buğra Kavuncu'nun 'enteresan' cevapları

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ'den tutuklu dayısı Enver Altaylı'yı işaret ederek FETÖ'cü suçlamasında bulunması konusunu bugünkü köşesine taşıdı. Uğur, Kavuncu'nun FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olduğu anlarda sorulara verdiği cevapları inceledi. Uğur'a göre bunlar "enteresan" cevaplar... İşte Fuat Uğur'un yazısının ilgili kısmı:

Buğra Kavuncu “Bu ülkede iftiralar yüzünden pek çok asker hapse düştü” dedi. Acaba kimleri kastetti? İkincisi şu: KATİAD’ın kuruluşunda yer alan üyeleri sıralarken “Üyeler arasında Atatürkçüler, solcular, Nurcular, Süleymancılar ve FETÖ sempatizanları vardı” dedi. Hepsi ismiyle müsemma ama FETÖ’cüler sempatizan öyle mi? Çok enteresan. Üçüncüsü de Dayısı Enver Altaylı hakkındaki sözleri. Buğra Kavuncu FETÖ örgütü üyeliği, casusluk gibi pek çok suçtan yargılanan, hakkında çok ciddi ve somut deliller olan dayısı Enver Altaylı için “Bilmiyorum yargı karar verecek ama kendisi 75 yaşında ve bir hücrede tutuluyor” diyerek mağdur edildiğini ima etti. Ne üzücü değil mi? İsmail Küçükkaya bunun üzerinde durmadı bile.

İsmail Küçükkaya, Buğra Kavuncu’ya kuzeni eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu da sormadı. Oysa Küçük Prens’imiz İsmail Kavuncu’nun Kazakistan’da yaptığı yatırımlardan sonra oraya gitmiş ve kuzeninin sağladığı imkânlarla “iş adamı” olmuştu. Evet, suçun bireyselliği deriz. Buğra Kavuncu da “Beni ailemle yargılamayın” demeye getiriyor ama öte yandan Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda  önemli görevler almış atalarını anlata anlata bitiremiyor. Olumlu aile üyeleriyle kendini aklarken, FETÖ iltisaklıları görmezden gelmemizi istiyor. Dahası hiçbirinin darbeci olmadığını söylüyor. Güzel mantık. Ama yani, bütün bu babalar, kardeşler, dayılar, yeğenler, kuzenler gelip hep bir “masum” kişiyi mi bulur? Küçük Prens’in büyük talihsizliği!

NOT: Devletin istihbarat teşkilatlarından henüz bir açıklama gelmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Buğra Kavuncu hakkında bilgi istedi mi?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar