POLEMİK

Fuat Uğur yazdı: 28 Şubat cuntası sosyalistleri nasıl kullanıp attı?

Türkiye yazarı Fuat Uğur, 28 Şubat post-modern darbesi sırasında cuntacıların ve bir kısım medyanın sosyalistleri nasıl kullandığını köşesine taşıdı..

Fuat Uğur yazdı: 28 Şubat cuntası sosyalistleri nasıl kullanıp attı?

Türkiye yazarı Fuat Uğur, 28 Şubat post-modern darbesi sırasında cuntacıların ve bir kısım medyanın sosyalistleri nasıl kullandığını köşesine taşıdı..

Fuat Uğur, Ufuk Uras'ın FETÖ ağzıyla yayın yapan bir gazeteye yaptığı açıklamaların ardından 28 Şubat döneminde neler yaşandığını bir kez daha okurlarına hatırlattı.

Fuat Uğur, bugünkü yazısında "Ufuk Bey, bilgilenmek için hangi medyayı izliyordu acaba? 1999 seçimlerinde ÖDP’ye oy vereceğini açıkça deklare eden 28 Şubat holiganı yazarların cirit attığı medyayı mı?" ifadelerini kullandı.

İşte Fuat Uğur'un bugünkü yazısından bir bölüm:

28 Şubat cuntası sosyalistleri nasıl kullanıp attı?

28 Şubat sürecinin “en gözde partisi” olan Özgürlük ve Dayanışma Partisi ÖDP’nin o zamanki Genel Başkanı Ufuk Uras’ın bir beyanatını okuyunca aklıma geldi bu soru. Ufuk Uras FETÖ jargonuyla yayıncılık yapan bir gazeteye konuşmuş.

Uras, 28 Şubat’ın üstüne gidilmediği için 15 Temmuz’un gerçekleştiğini düşünüyor ve daha sonra da bugünle 28 Şubat’ı mukayese ediyor:

“Şimdi 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile hak ihlalleri de yoğun olarak gündeme geliyor. Türkiye, bugün de post-28 Şubat’ı yaşıyor. 59 yaşındayım, böyle bir keyfiliğe hiç tanık olmadım...”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat ile ilgili konuşması, bu süreçte beşli çete ve medya ayağının doğrudan etkisini gündeme getirmesi etkisini gösterdi malum. Yeniden düğmeye basıldı ve birtakım şaklabanlar 28 Şubat sürecinde Ankara otogarında yaptıkları "zikir tiyatrosu"nu bu kez Esenboğa havalimanında sergilemeye, "hoca" lakaplı bir dolu şarlatan insanların belden aşağısı için “fetvalar” vermeye başladı. Cumhurbaşkanı doğru yere parmak basmıştı. Tezgâh yine kuruldu.

Ufuk Uras bugün ile o günleri kıyasladığına göre 28 Şubat sürecinde mağdur edilen, ordudan, işinden ve okulundan atılan, hapislere tıkılan binlerce insandan hiç haberdar olmamış anlaşılan. Ufuk Bey, bilgilenmek için hangi medyayı izliyordu acaba? 1999 seçimlerinde ÖDP’ye oy vereceğini açıkça deklare eden 28 Şubat holiganı yazarların cirit attığı medyayı mı?

Dahası o binlerce insan darbe yapmaya kalkışıp yüzlerce insanı katletmemişti, ülkeyi uçuruma sürüklememiş, PKK ile iş birliği yapıp masum insanların katledilişine ortak olmamıştı. Misal, emniyete sızıp Hrant Dink gibi aydınlarımızı katletmemişlerdi. Aselsan mühendisleri, Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu ve onlarcasını söylemiyorum bile. Ufuk Uras FETÖ davalarını takip etmediği için fikri yok.

Ufuk Bey farkında değil. Ya da öyle görünüyor.

Fuat Uğur'un bugünkü yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar