GÜNDEM

Fuat Uğur ve Mahmut Övür'den Kılıçdaroğlu'na itiraz!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "uçak fabrikalarının yok olduğu ve kimler tarafından yok edildiğine" ilişkin konuşmasına Türkiye yazarı Fuat Uğur ve Sabah yazarı Mahmut Övür'den itiraz geldi. Her ikisi de fabrikaların CHP dönemlerinde CHP'li yetkililer tarafından atıl bırakılıp kapatıldığını yazdı.

Fuat Uğur ve Mahmut Övür'den Kılıçdaroğlu'na itiraz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Devlet Mezarlığı'nda Albay Reşat Çiğiltepe'nin kabrini ziyaret ettiği sırada yaptığı açıklamada "Onlar biliyorlar mı acaba kendi denizaltımızı yapan bir Türkiye'yi ayağa kaldıran bir Mustafa Kemal'i ve arkadaşlarını? Kayseri'de 1925 yılında uçak fabrikasının kurulduğunu biliyorlar mı acaba? Eskişehir'i, Etimesgut'u biliyorlar mı acaba? Bunların nasıl yok olduğunu, kimler tarafından yok edildiğini biliyorlar mı acaba?" ifadelerini kullandı.

Türkiye gazetesi yazaır Fuat Uğur ve Sabah yazaır Mahmut Övür bugünkü köşelerinde Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine itiraz etti.

Uğur, "Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, hiçbir şey bilmediğinizi!" derken; Mahmut Övür ise "CHP Genel Başkanı gibi önemli bir makamı işgal eden Kılıçdaroğlu'nun bu yakın tarihi bile bilmiyor olmasında. Hatta Kemalist tarihçileri bile okumamasında sorun olduğunu" söyledi.

MAHMUT ÖVÜR'DEN SİNAN MEYDAN ÖRNEĞİ

Övür, "Kemalist tarihçi Sinan Meydan bile, "DP kapattı" diye suçlamayı sürdürdüğü halde gerçeği de inkar edemiyor" diyerek Meydan'ın sözlerini şu şekilde aktardı: "Vecihi Hürkuş'un bürokratik engellerle karşılaşması, Nuri Demirağ'ın ise ürettiği uçakların devletçe satın alınmaması kapatılmalarına neden oldu. Ancak bu fabrikalar, 2. Dünya Savaşı sonrasında ABD'nin etkisiyle tamamen kapandı."

FUAT UĞUR: AMERİKANCI ATALARINIZDAN FARKLI DEĞİLSİNİZ

Uğur da 1935'ten itibaren kapatılan fabrikaları ve bürokratik engellere takılan isimleri aktararak, Kılıçdaroğlu'na "Atatürkçü görünümlü Amerikancı atalarınızdan farklı değilsiniz" diye seslendi.

Fuat Uğur'un yazısının tamamı için tıklayınız

Mahmut Övür'ün yazısı tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar