GÜNDEM

Fuat Uğur, üç akademisyeni yerden yere vurdu

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, akademisyenler İbrahim Kaboğlu, Özgür Demirtaş ve Deniz Ülke Arıboğan'ı teröre destek ve Amerikancılık nedeniyle eleştirdi.

Fuat Uğur, üç akademisyeni yerden yere vurdu

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'deki iddiaları ile akademisyen isimler yine gündemde. Bunlardan biri İbrahim Kaboğlu... 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur hem İbrahim Kaboğlu'nu hem Özgür Demirtaş'ı hem de Deniz Ülke Arıboğan'ı topa tuttu. 

Iğur, bu üç ismi de teröre destek olmak ve Amerikancılık ile suçladı. 

İşte Uğur'un yazısı:

Maria Vargas Llosa, PKK benzeri Aydınlık Yol adlı terör örgütünün on yıllardır kan kusturduğu Peru’nun Nobel ödüllü yazarı. İspanyol dilinin en kuvvetli kalemlerinden ve ülkesinde başkan adayı olacak denli siyasetle ilgili bir yazar Llosa (Yosa okunur). Onun ülkesindeki akademisyenlerle ve entelektüellerle ilgili ilginç sözleri var. Misal yine kendi gibi Nobel ödüllü büyük bir yazar olan Gabriel Garcia Marquez’i, totaliter diktatörlük Küba’nın lideri Fidel Castro’ya yakınlığı nedeniyle ağır bir dille eleştiriyor ve “Bu utanç verici tutumun adı dalkavukluk ve dinsel yobazlıktır” diyordu. Türkiye’de de Llosa’nın yarı-felçli diye nitelediği bu aydın tiplerinden bol miktarda var. Kimi şiddetin baştan çıkardığı, şiddet sarmalının sebebi olan teröristlerin eylemlerini “Bu öfkeyi anlamalıyız” diye yorumlayan aydınımsılar, kimi de ithal ekonomik modelleri “bilimsel” diye dayatan, IMF’ci “ekonomist”ler. Sağcısı-solcusu; hepsi de artık Küreselci emperyalizmin güdümündeki muhalefet partilerinin arkasında hizalandılar. Onlardan üç örnek vereceğim size.

İBRAHİM KABOĞLU; FRANSA’DAN TORPİLLİ

Hendek kazıp Türkiye’ye savaş açan PKK’lılara yönelik operasyonlar sırasında “Katliam var, bu suça ortak olmayacağız” diyen, Ayasofya’nın cami olmasına karşı çıkıp Sultanahmet Camii de müze olsun diyen İbrahim Kaboğlu skandalı ile çalkalanıyor şu sıralarda gündem. Ümit Özdağ İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu söyledikten sonra şimdi de partisinden bir temsilcisinin İbrahim Kaboğlu önderliğinde “Federatif sistemi öngören yeni bir Anayasa” hazırlığı içinde olduğunu duyurunca kıyamet koptu. Çünkü toplantının ortaklarından biri de PKK’nın siyasal uzantısı HDP’ydi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yalanladı, Kemal Kılıçdaroğlu “Ben öyle bir şey bilmiyorum” dedi ama sonuçta bu hazırlığı bizzat kendisinin TELE-1 televizyonunda itiraf ettiği ortaya çıktı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar