GÜNCEL

Fuat Uğur Twitter'ın Boğaziçi Üniversitesi olayları karşısındaki tutumuna dikkat çekti!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Boğaziçi Üniversitesi olayları karşısındaki tutumuna dikkat çekerek herkesi hazırlıklı olmaya çağırdı.

Fuat Uğur Twitter'ın Boğaziçi Üniversitesi olayları karşısındaki tutumuna dikkat çekti!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, sosyal medya platformu Twitter'ın taraflı olarak sırasıyla Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli'ye uygulamış olduğu sansürü dikkat çekici bir perspektiften açıkladı. Twitter'ın, gazeteci Emre Ercişin Boğaziçi olaylarını kışkırtan akademisyenlerin ismini açıklayacağına dair beyanı üzerine hesabını askıya almasına değinen Uğur, Twitter'ın ilerde yaşanabilecek olaylara yönelik fragmanı bizlere gösterdiğini belirtti.

Uğur, yazısında ülke yöneticilerine seslenerek ''Twitter’da bu ülkeden yana olan takipçisi yüksek hesaplarının sayısı da birkaç yüzle sınırlı. Herhangi bir olayın fitili ateşlendiğinde Twitter hepsini birden askıya alsa ne yapacaksınız? B plânı, C plânı, D plânı var mı? Başlıkta da belirttim. Twitter bize bir iyilik etti ve ileride dönecek filmlerin fragmanını gösterdi. Dediğim gibi, buna hazır mıyız? Hazır mısınız?''dedi.

İşte o yazı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde resim sergisi açarak Kâbe-i Muazzama’nın resimlerini yerlere saçan, üzerine Şahmeran görseli koyan LGBTİ’liler için şu açıklamayı yapmıştı:
"Boğaziçi Üniversitesi’nde Kâbe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!"
Twitter anında Bakan Soylu’nun bu tweet’ine sansür uyguladı. Sebep LGBTİ’lilere sapkın demesiydi.
Şimdi “Trump’ın tweetlerini yasaklayan bir Twitter Soylu’ya bunu haydi haydi yapar” diyemezsiniz.
Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı’na bunu yapamaz.
Yapamamalı.
Yaptırılmamalı.
Üstelik ciddi bir sorun vardı ortada.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar